“Moj vikend u Rumi”: Gradsko pozorište

Portal Glas Nacije u serijalu tekstova “Moj vikend u Rumi” vodi Vas na najlepša mesta koja možete posetiti u ovom gradu.

Gradsko pozorište Ruma, osnovano je 1994. godine i jedno je od najvažnijih kulturnih institucija u gradu. Okuplja 6 sekcija, broji oko 100 članova, a svake godine u martu se organizuje Art Trema Fest Ruma. Ovaj fest je pokrenut 1998. godine i odnosi se na festival autorskih projekata.

Pozorišni projekti mladih autora i studenata iz Srbije i inostranstva poseti ogroman broj posetilaca, a u takmičarskom delu festivala dodeljuje se nagrada za najbolju predstavu, plaketa za režiju i uloge i specijalne nagrade i pohvalnice. Predstave se održavaju na mnogobrojnim jezicima: srpskom, bugarskom, makedonskom, engleskom,romskom, italiijanskom, mađarskom. Nagrade koje dodeljuje stručni žiri su Zlatna, Srebrna i Bronzana Trema.

U okviru pozorišta možete pronaći predstave za svačiji ukus i to drama, komedija, balet, opera, predstava za decu ili mjuzikl.

Pozorište obrađuje teme u radu sa ciljnim grupama, sarađuje i radi na edukaciji svojih umetničkih rukovodilaca i bavi se projektima od šireg značaja za lokalnu zajednicu.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

sixteen − four =