“Moj vikend u Rumi”: Kulturni centar „Brana Crnčević” 

Portal Glas Nacije u serijalu tekstova “Moj vikend u Rumi” vodi Vas na najlepša mesta koja možete posetiti u ovom gradu.

Kulturni centar „Brana Crnčević” Ruma osnovan je 1985. godine. Zgrada je površine 3600 kvadratnih metara. Velika dvorana je kapaciteta 700 sedišta sa scenom površine 400 kvadratnih metara, dok je Mala dvorana kapaciteta 262 sedišta, kao i Konferencijska sala koja ima 80 sedišta.

Kulturni centar ” Brana Crnčević” stecište je najvećeg broja kulturnih dešavanja u Rumi. Muzički i likovni program, pozorište i film, zadovoljavaju kulturne potreba žitelja grada. U centru se održava Festival muzičkih društava Vojvodine, kao najveća manifestacija amaterskog muzičkog stvaralaštva u Vojvodini, kao i Festival tamburaških orkestara Srbije – muzička manifestacija koja se od 1989. godine pod ovim imenom održava u Rumi. Takođe,  pozorišni festival “Art Trema fest” otvara vrata svojim ljubiteljima.

Centar realizuje i čitav niz aktivnosti u saradnjI i realizaciji sa drugim ustanovama kulture, a isto tako vrata su otvorena i amatreskim društvima i to besplatno, kao što su Srpsko pevačko društvo i Gradski tamburaški orkestar u Rumi.

Paralelno se izvode i radovi na čišćeju spoljašnjosti ove ustanove kulture, publika će gledati i dalje vrhunske predstave i festivale, kao i pojedine programe međunarodne kulturne saradnje.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

fifteen + 9 =