Najavljene promene: Prodavnice će raditi 16 nedelja u godini?

Govoreći o neradnoj nedelji za prodavnice u Crnoj Gori, Đurović najavljuje da će se to verovatno menjati.

Ministar ekonomskog razvoja i turizma Crne Gore, Goran Đurović, najavio je da će se menjati situacija povodom neradne nedelje kao i da se, prema njegovim saznanjima, radi o 16 radnih nedjelja tokom godine.

Informacije koje imamo jeste da je blizu taj dogovor. Da će se planirati određeni broj nedelja kada će moći da se radi. Mislim da se radi o 16 nedelja tokom godine. Nadam se da ćemo ovo leto promeniti tu situaciju i da će građani moći da kupju i nedeljom”, rekao je Đurović dodajući da bi se ovome priključili svi trgovački lanci.

Ministar je saopštio da su izuzetno zadovoljni akcijom “Stop inflaciji” i time što je inflacija nakon sedam meseci dobila negativan karakter. Najavio je da će se telekomunikacioni operateri priključiti toj akciji, prenosi CdM. 

“Crna Gora u ovom trenutku je cela obuhvaćena akcijom Stop inflacija i to je onaj pravi rezultat koji smo očekivali”, poručio je on. 

Pola potrošačke korpe, kako kaže, čini antiinflaciona korpa. 

“Građani sada mogu da kupe mnogo više proizvoda nego pre”, dodao je. 

Đurović je saopštio da trgovci raspolažu sa dovoljnim zalihama. 

“Naši trgovci su jedni od najsposobnijih u regionu. U periodu kada je svuda u svetu bilo nestašica, naši rafovi su gotovo uvek bili puni. Imamo dobre preduzetnike i trgovce koji su sposobni u svakoj situaciji da se snađu. Nisam čuo da određene robe nedostaju”, rekao je Đurović. 

Poručuje da građani sada mogu za određenu sumu novca da kupe puno više proizvoda nego što su mogli ranije. 

“To je informacija koju dobijam od građana širom Crne Gore gde kažu – odem sa 100 evra i mogu nešto da iznesem iz prodavnice. Što je pre bilo vrlo problematično”, kazao je Đurović

b92

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

twenty − 11 =