NAJNOVIJA ODLUKA ILONA MASKA! Unosi velike promene na Tviteru, a ovaj potez niko nije očekivao

Ilon Mask samo nekoliko dana od kupovine Tvitera, doneo je odluku o raspuštanju rukovodstva.

Ilon Mask je raspustio odbor Tvitera i postao “jedini direktor” kompanije. Svim prethodnim članovima odbora uklonjena su ovlašćenja, a iza svega sada stoji Mask, prema novom podnesku.

Akcija je preduzeta kao deo Maskove kupovine od 44 milijarde dolara.

Mask je nakon što je postao vlasnik platforme, otpustio Paraga Agravala, koji je nasledio osnivača Džeka Dorsija na poziciji izvršnog direktora, kao i finansijskog direktora Neda Segala. Vidžaja Gade, koje se mnogi sećaju po gostovanju u podkastu Džoa Rogana i koja je javno kritikovala Maska, takođe je otpuštena. Vrata su pokazana i generalnom savetniku Šonu Edžetu, kao i Sari Personeti.

Odbor je ranije uključivao njegovog predsednika Breta Tejlora, kao i nedavno svrgnutog izvršnog direktora Paraga Agravala.

To je samo jedna od brojnih suštinskih promena koje je Mask već napravio, u roku od nekoliko dana od kupovine i preuzimanja kompanije.

Drugi uključuju sugestiju da će osnovati savet koji će preispitati odluke o moderiranju sadržaja, da će otpustiti značajan broj zaposlenih i da bi mogao dozvoliti ranije zabranjenim korisnicima da se vrate na platformu.

srbija danas

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

five − one =