NAPADNUTE DVE AKTIVISTKINJE SNS Ana Brnabić poručila: Svaki akt nasilja dočekan sa oduševljenjem od strane SAMOZVANE ELITE

Ana Brnabić se obratila javnosti iz sedišta Srpske napredne stranke.

Potpredsednica Glavnog odbora Srpske napredne stranke Ana Brnabić obratila se javnosti na konferenciji za novinare u sedištu SNS.

Ana Brnabić je rekla da je sazvala konferenciju u sedištu SNS zato što su u protekla tri dana zabeleženi akti brutalnog nasilja nad čak dve aktivistkinje SNS.

– Napadnute su od strane onih koji nam svakodnevno tvrde da se bore protiv nasilja za bolju, lepšu, nenasilnu i tolerantnu Srbiju. Napadnute su Jelena Milosavljević i Slavica Vujačić – rekla je Brnabićeva.

Ona kaže da elita može da radi šta god želi, i da je to ona Srbija koju žele da naprave.

Potom je predala reč Jeleni Milosavljević i Slavici Vujačić.

Jelena Milosavljević je rekla da su je provocirala i vređala dva momka, i da su je gurnuli na ulicu.

Vodili su psa sa sobom, konstantno su mu zatezali povodac. Snimali su sve, i to je trajalo nekih 15 minuta. Kroz Požešku ulicu su nas pratili, i uznemiravali sve prolaznike. Nismo dozvolili da nas isprovociraju, i ovo je zastrašujuće nasilje. Ljudi treba da imaju sukobe mišljenja, a ne da zastrašuju jedni druge – rekla je Jelena.

Slavica Vujačić je napadnuta u centru grada, na Terazijama, kako kaže sa leđa.

Ja nisam imala priliku čak ni da vidim ko me je napao. Sve bih dala da to lice pogledam u oči i da pitam zašto. Mislim da nisam tako ružna, da nikoga nisam provocirala. Modža je to zbog mog ranca, i nosiću ga uvek. Nemam čega da se stidim – rekla je ona, i pokazala ranac na kome je potpis predsednika Aleksandra Vučića i logo SNS.

Ana Brnabić je zatim objasnila kako je došlo do ovoga, i pomenula, kako kaže, ideologe opozicije – Jova Bakića i Milovana Brkića.

– Bakić je više puta govorio kako ćemo plivati Savom i Dunavom, kako demokratija nema smisla jer ne mogu da nas pobede. Oni imaju samo da ponude mržnju. Ali nikada nismo čuli osude takvih izjava. Da ne pričam o izjavama Brkića, koji je na prvom mitingu Srbija protiv nasilja rekao da treba da uzmu puške, da odu u Predsedništvo i ubiju Vučića. Kako mu psuje majku, porodicu, uključujući i decu – kazala je ona.

Brnabićeva podseća da nikada od samozvane elite nije čula nijednu jedinu reč osude.

– Ne, svaki takav poziv na nasilje, svaki takav brutalni akt mržnje je dočekan sa oduševljenjem od strane njihovih NVO, političkih elita i medijskih poslenika. I svako takav, koji je bilo šta tako rekao, je u roku od 24 časa postajao njihov novi heroj – ističe Ana Brnabić.

Potom je pomenula Nikolu Ristića i Ivana Bijelića.

– To su ovi lažni studenti koji su mučki napali Jelenu. To je student koji nije student, koji prima sredstva od nemačkog Dojče Velea. On je danas ovo objavio na svom profilu. Mi smo valjda mala uplašena deca koja treba da beže od njih. Ali kako su se oni baš tako okuražili. Samo kada pogledate nakon izbora u decembru, Nikola i Ivan su organizovali proteste ispred RIK. Samo da podsetim ljude, pošto je jasno kako smo došli do ovog trenutka – kaže ona.

srbija danas

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

16 − eleven =