NASLOVNE STRANE NOVINA ZA 6. OKTOBAR

Dnevne novine na naslovnim stranama današnjih izdanja pišu o raznim temama, medju kojima su povećanje plata, izmene Zakona o javnom redu i miru, rusko-američki sastanak o Ukrajini u Beogradu, položaj radnika, ubistvo gardista u Topčideru 2004. godine.

ALO    “Tajkuni u dilu sa Bugarima ruše Vučića”, list navodi da nekadašnji gradonačelnik Beograda i nekadašnji predsednik Demokratske stranke Dragan Djilas sa osnivačem SBB-a Draganom Šolakom u saradnji sa Krasirmirom Guergovim “kreće u preuzimanje pojedinih medija, preko kojih će ruštiti predsednika Srbije” Aleksandra Vučića.

BLIC    “10 odsto lekarima, nastavnicima i policiji”, list piše da se Vlada dogovorila s Medjunarodnim monetarnim fondom da povećanje plata od 10 odsto dobiju zaposleni u bezbednosti, obrazovanju i zdravstvu, ali i penzioneri. “Direktorka Pošte krije namešteni ugovor”, list piše da javnosti nije dozvoljen uvid u posao koji je sklopila Pošta Srbije, vredan 250 miliona dinara.

VEČERNJE NOVOSTI    “Vučić sutra na vezi s Putinom”, list piše da će predsednik Srbije razgovarati telefonom s predsednikom Rusije da bi mu zahvalio za vojne avione. “Amerikanci i Rusi mire se u Beogradu”, list piše o sastanku predstavnika SAD i Rusije o ukrajinskoj krizi. “Za šenlučenje kazna dva meseca zatvora i do 150.000 dinara”, list piše da će Vlada Srbije u petak razmotriti izmene Zakona o javnom redu i miru.

DANAS    “Vlast preko direktora škola ubacuje podobne nastavnike”, list piše da neki direktori zaobilaze procedure za zapošljavanje i nastavnike biraju na osnovu nekih drugih kriterijuma, medju kojim je i stranačka pripadnost. “Kinezi i Vlada dogovorili pritisak na lekare radnika”, list posle sastanka predstavnika Vlade Srbije i kineskog Hestila piše da su sindikati zabrinuti da će se zato vršiti pritisak na lekare da otvaraju manje bolovanja. List piše i da predsednik Pokreta slobodnih gradjana Saša “Janković okuplja opoziciju danas na Trgu Republike”.

INFORMER    U “NATO ubija 17 godina” list navodi da srpski i italijanski vojnici masovno umiru od kancera. Pod naslovom “Marjanović u zatvoru nije pokušao samoubistvo” i “Zoranova švalerka u rijalitiju?!” list piše o slučaju ubistva pevačice Jelene Marjanović.

KURIR    “Otkriven ključni svedok ubistva: Žena sa kozama sve videla, Zoran je lagao, Jelena nikada nije tuda trčala”, o ubistvu pevačice Jelene Marjanović. List piše da predsednici SAD i Rusije Donald Tramp i Vladimir Putin šalju “specijalce” u Beograd pod naslovom “Sudbina Ukrajine rešava se u Beogradu”.

POLITIKA    “Todorić lažirao finansijske izveštaje”, list piše da je revizija pokazala da imovina “Agrokora” vredi dve milijarde evra manje od onoga što je prikazano. “Savić: Parafinske rukavice podmetnute”, list piše o slučaju ubistva gardista Dragana Jakovljevića i Dražena Milovanovića u Topčideru 2014. godine. List piše i o ovogodišnjem dobitniku Nobelove nagrade za književnost u “Kazuo Išiguro dobitnik Nobelove nagrade za književnost”.

SRPSKI TELEGRAF    List piše da je “Pop u hramu krao iz kutije za bolesne”. “Zbog ovog dokaza Zoran je u zatvoru”, list o slučaju ubistva pevačice Jelene Marjanović. “Jankovićevi ljudi hoće da biju policiju na protestu”, o protestu Pokreta slobodnih gradjana koji će biti održan danas.

Izvor: Beta

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

fourteen − 12 =