Ne otpisujte šampiona – pobeda Ferstapena, Mercedes nadmudrio katastrofalni Ferari

Maks Ferstapen, vozač Red Bula, pobedio je na trci za VN Mađarske na stazi Hungaroring.

Šampionska trka sve je manje zanimljiva zahvaljujući fantastičnom Red Bulu i holandskom vozaču Maksu Ferstapenu.

Maks je uspeo da pobedi u Mađarskoj i u trci koju je sa 10. pozicije posle 70 krugova na Hungaroringu završi ispred Luisa Hamiltona i Džordža Rasela.

Ovo je 28. pobeda u karijeri Maksa Ferstapena koji je sada stao ispred Džekija Stjuarta i sada prati Najdžela Mensela koji ima 31 trijumf u Formuli 1.

U šampionatu sada ima 258 bodova, dok Lekler sada ima 178 bodova. U trci konstruktora je Red Bul sada na 431 bodu, Ferari na 334, a Mercedes na 303…

Treba napomenuti da je Rasel sjajno vozio sa pozicije broj 1 i maltene do samog kraja imao šansu za pobedu, dok je trijumfovao Ferstapen koji je trku počeo na desetom mestu.

Toto Volf definitivno može biti zadovoljan Mercedesovim uspehom u Mađarskoj, dok Matija Binoto definitivno ne može biti zadovoljan Ferarijevim učinkom.

I oni su se borili za pobedu, ali su odlukom da se ode na tvrde gume malo sebe unazadili i usporili pre svega Leklera u borbi za Fersatpenom, a onda i Karlosa Sajnsa koji nije mogao mnogo da učini.

Ferari je mogao do pobede, morao makar do podijuma, a na kraju su osvojili svega 20 bodova…

Sada nam sledi četiri sedmice pauze, a onda ćemo zajedno ispratiti trku na stazi Spa Frankošamp, za Veliku nagradu Belgije…

b92

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

3 × three =