Nema mira u Iranu: Policija uhapsila i fudbalera, bivšeg reprezentativca, zbog “podstrekivanja na proteste”

Bivši igrač Persepolisa Hosein i nekadašnji reprezentativac Irana lišen slobode zbog podrške koju je dao narodu u njegovoj borbi koju trenutno vodi

U Iranu posle silnih nereda, smrti, nasilja i haosa, nema mira. Vlast i policija nisu radi da ustuknu, ubijaju i hapse najborbenije i najupornije iz redova protestanata koji su diglu bunu posle ubistva devojke Mehse Amini (22) čija je smrt postala simbol otpora prema režimu.

Amini je ubijena jer se opirala represiji religiozne policije zbog toga što nije želela da nosi hidžab u javnom prostoru.

Nove vesti koje stižu iz ove zemlje nisu nimalo ohrabrujuće, jer su se na udaru našle i poznate ličnosti, sportisti, u ovom slučaju fudbaler Hosein Mahini koji je uhapšen jer je putem društvenih mreža “podsticao na proteste i pokazao simpatije prema neprijatelju”, što mu se zvanično stavlja na teret.

Prema navodima iranske novinske agensije IRNA, Mahini je uhapšen na osnovu naloga tužilaštva, koje je izdato pošto je ocenjeno da je podržavao proteste objavljivanjem instagram “priča” vezanih za ubistvo Mehse Amini.

telegraf

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

14 + 8 =