Nema zime za beogradske pijace

Iako ima dana kao i drugi meseci, januar mnogima iz ličnog ugla, izgleda kao najduži u godini. Naročito druga polovina, kad se stiša praznična euforija.

Mnogi sugrađani su odmarali, mališani su bili na raspustu, dok su prodavci na beogradskim pijacama sve vreme spremno dočekivali kupce. Razloga za odlazak na pijacu u prethodnom periodu bilo je puno, od nabavke svežih namirnica za pripremu praznične trpeze, pa do kupovine poklona, Badnjaka i jelki.

Beogradske pijace posećene su i tokom najhladnijih dana, kada su najtraženije namirnice koje jačaju imunitet i detoksikuju organizam. Bogata ponuda južnog voća, zimnice, prirodnih sokova, orašastih plodova i meda odlikuje tezge svih beogradskih pijaca. Uz čašicu razgovora sa omiljenim prodavcem, kupci neretko dobiju i po koji recept i savet, kako da na najbolji način pripreme obrok ili napitak.

Iako su temperature niske a ima i padavina, zakupci se trude da svoj asortiman prilagode temperaturama i strpljivo čekaju kupce tokom celog dana. Već očišćeni nar, voćne salate, ceđeni sokovi, zimske salate u ponudi su za sve one koji nemaju dovoljno vremena da sami pripreme, a žele zdravo da se hrane.

Vaše je samo da odaberete omiljenu pijacu !

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

17 + four =