NERASKIDIVO PRIJATELJSTVO: Vučić sutra uručuje Orbanu OVAJ ORDEN, nosi jaku simboliku

Predsednik Aleksandar Vučić odlikovaće sutra mađarskog premijera Viktora Orbana Ordenom Republike Srbije na velikoj ogrlici.

Ovo odlikovanje je najviši znak javnog priznanja koji se dodeljuje za izuzetne zasluge i dela od velikog značaja za našu zemlju.

Kako je najavljeno iz Predsedništva nakon susreta na Andrićevom vencu Vučić će Orbanu uručiti odlikovanje za izuzetne zasluge u razvijanju i učvršćivanju miroljubive saradnje i prijateljskih odnosa između Srbije i Mađarske.

Vučić je nedavno najavio da Orban uskoro dolazi u Srbiju i da će mu tom prilikom biti uručeno najviše domaće odlikovanje.

Orbana je nedavno, zbog zasluga u odbrani i promovisanju tradicionalnih hrišćanskih vrednosti odlikovao i patrijarh Srpske pravoslavne crkve Porfirije.

On mu je 5. septembra uručio najviše odlikovanje SPC, orden Svetog Save prvog stepena, u sedištu Vlade Mađarske u Budimpešti. Patrijarh je tada naglasio Orbanovu nesebičnu podršku Eparhiji budimskoj SPC u Mađarskoj i izuzetan lični doprinos jačanju prijateljstva između dva susedna naroda.

srbija danas

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

eighteen − one =