Nova neuspešna ofanziva? Likvidacija, ubijeni vojnici, uništeni tenkovi

Tri taktičke grupe ukrajinske vojske pokušale su da izvedu ofanzivni napad u pravcu Nikolajeva i Krivog Roga u Hersonskoj oblasti.

Ruska vojska je odbila njihove pokušaje, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

U saopštenju se dodaje da je ruska avijacija visokopreciznim napadima na ukrajinske položaje u Harkovskoj i Hersonskoj oblasti likvidirala više od 150 militanata i uništila 17 jedinica tehnike.

U oblasti Nikolajeva ruska avijacija je likvidirala više od 180 ukrajinskih militanata, kao i dva tenka.

Ruski PVO kompleksi su u protekla 24 sata oborili osam projektila američkog višecevnog raketnog sistema HIMARS na području Nove Kahovke u Hersonskoj oblasti.

“Ruska sredstva protivvazdušne odbrane su u protekla 24 sata oborila osam bespilotnih letelica na području naselja Malijevka i Jagodno u Harkovskoj oblasti, Lebedevka u Luganskoj Narodnoj Republici, Tokmak i Červonoarmejsko u Zaporoškoj oblasti i u naseljima Vladimirovka i Antonovka u Donjeckoj Narodnoj Republici”, navedeno je u saopštenju.

U Zaporoškoj oblasti ruska vojska je likvidirala do stotinu ukrajinskih vojnika i više desetina jedinica vojne tehnike.

Ruska avijacija i artiljerija su pogodile tri ukrajinska upravljačka punkta, kao i punkt za koordinaciju raketnih napada i punktove baziranja stranih plaćenika američke privatne vojne kompanije “Akademija” i nacionalističke formacije “Kraken”.

Bataljon ukrajinske nacionalističke formacije “Ajdar” izgubio je više od 50 odsto vojnika tokom borbenih dejstava u Zajcevu, u Donjeckoj Narodnoj Republici, a preostali pripadnici bataljona povukli su se u Časov Jar.

b92

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

four × one =