“Novak može do Zlatnog slema, ali koliki je to pritisak?”

Patrik Muratoglu, trener Serene Vilijams, smatra da je Novak Đoković taj koji se najviše pita kada je reč o tituli na Vimbldonu.

Svetski broj jedan u ponedeljak 28. juna od 14.30 otvara takmičenje na Centralnom terenu protiv Džeka Drejpera.

Muratoglu, koji sarađuje i sa Stefanosom Cicipasom, nema dilemu kada je u pitanju ko je favorit.

Novak je definitivno favorit. Rekao to ja ili ne, svakako je favorit“, kaže vlasnik teniske akademije na jugu Francuske.

Na pitanje da li srpski teniser može ove godine do sva četiri grend slema i eventualno “Zlatnog slema”, takođe je bio jasan.

Može, ali koliki je to pritisak za njega? Svestan je da može, kao što zna da može da stigne i prestigne dvojicu igrača koji su po titulama ispred njega. Njegov cilj je da ima najviše grend slemova, tako da će to biti najveći izazov njega, da se nosi sa tim pritiskom, sa pozicijom u kojoj se nalazi sada“, smatra Patrik.

Pozicija Rodžera Federera je po njemu znatno delikatnija.

Više nego sa pritiskom, mislim da će morati da se nosi sa nivoom svoje igre. Mislim da još nije zadovoljan time kako sada igra. Rano je izgubio na pripremnom turniru na travi, to je nešto na šta nije navikao i što ga ne čini srećnim. Prvo, u potpunosti mora da nađe svoj nivo igre, pošto se vraća tenisu posle perioda u kom je bio povređen. I dalje traži tu definiciju ko je u igri na travi. Druga stvar je fizički aspekt, jer da biste osvojili grend slem u njegovim godinama, za igru u pet setova, to je težak izazov. Igrati protiv momka kao što je Novak, pet setova, znate kako to izgleda sa fizičkog aspekta. To su dva najveća izazova za njega“, zaključio je Muratoglu.

Izvor: B92

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

2 × 5 =