Novak u polufinalu Njujorka, i osmi put bolji od Frica!

Osvajač 23 grend slem trofeja je posle 155 minuta igre slavio sa 6:1, 6:4, 6:4 i tako još jednom pokazao da je nerešiva enigma za Amerikanca Tejlora Frica.

Bio je to njihov osmi duel i osma pobeda Đokovića, a u polufinalu će igrati protiv još jednog domaćeg tenisera. Da li će to biti Frensis Tijafo ili Ben Šelton znaće se posle njihovog okršaja u večernjem terminu.

Neobično je počeo susret Novaka i Tejlora na stadionu “Artur Eš”. Nekako stegnuto i sa dosta grešaka sa obe strane.

Novak je već u početnom gemu bio prinuđen da spašava brejk loptu, uspeo je u tome, a onda je odmah došao do brejka za 2:0.

Međutim, Fric je uspeo da uzvrati ribrejkom i smanji na 2:1, ali kada se očekivalo da će izjednačiti, ponovo je pao.

I to drastično. Amerikanac do kraja seta nije uspeo da dobije nijedan servis gem, pa je Novak sa ukupno tri brejka posle 42 minuta igre imao lakih 6:1.

Novak je dobro krenuo i u drugom setu.

Već u trećem gemu je iskoristio priliku da dođe do brejka za 2:1 i odmah ga je potvrdio.

Međutim, naredni gem je bio veoma dug i težak za Đokovića.

Fricu je proradio ritern, počeo je i forendom da pogađa linije, imao čak četiri brejk lopte, ali Novak je izdržao nalet i potvrdio brejk za 3:1.

Držao je Novak umešno tu prednost brejka, nije se previše trošio i tako stigao do 5:3, da bi u desetom gemu odservirao za 6:4.

Držao se dobro Fric početkom trećeg seta, stigao do 3:2, a onda na Novakov servis do 15:40 i dve brejk lopte.

Neko iz publike je provocirao Novaka, to ga je silno motivisalo, spasao je obe brejk lopte i usledio je snažan krik! Dobio je taj gem i stigao do 3:3 uz poznatu stisnutu pesnicu!

I onda prvu brejk loptu koju je imao u setu, Novak je iskoristio i poveo sa 4:3.

I onda nestvarna scena, na brejk lopti za Frica, neko od Novakovih navijača se oglasio, omeo Novaka pri smeču, on je izgubio poen.

Amerikanac je tako došao do ribrejka za 4:4, ali Novak se baš naljutio, odmah vratio izgubljeno i potom odservirao za 6:4 i pobedu.

b92

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

five × four =