Novi detalji brutalne likvidacije: Poznato ko je doneo smrtonosni poklon?

Valerij Zalužni, šef Oružanih snaga Ukrajine, neutešan je zbog smrti svog pomoćnika Genadija Čestjakova, koji je poginuo danas u eksploziji granate u svom domu. 
Iako je, prema prvim informacijama, Čestjakov poginuo od posledica nepažljivog rukovanja granatom, Zalužni tvrdi da je eksplodirao rođendanski poklon

Neopisiv bol i težak gubitak za Oružane snage Ukrajine i za mene lično. Danas je moj pomoćnik i blizak prijatelj major Genadij Častjakov umro pod tragičnim okolnostima na svoj rođendan. U jednom od poklona aktivirana je nepoznata eksplozivna naprava. Iza Genadija je ostala supruga i četvoro dece. Moje najdublje saučešće porodici…”, napisao je Zalužni.

On je dodao da će uzroci i okolnosti incidenta biti utvrđeni tokom sudske istrage. 

Supruga nastradalog majora izjavila je da je eksplozivna naprava detonirala kad je otvorio poklon kutiju u kojoj su bile alkohol i čaše u obliku granata. Kako piše Ukrajinska pravda, pozivajući se na izvor u Ministarstvu unutrašnjih poslova zemlje, nakon eksplozije, sin poginulog vojnika hospitalizovan je u teškom stanju. Pojašnjava se da supruga i ćerka, koje su se takođe nalazile u blizini u trenutku hitnog događaja, nisu povređene. 

  • Kolega mu dao “poklon”?

“Izvori u agencijama za sprovođenje zakona navode da mu je poklon koji je eksplodirao prema svedočenju supruge dao viši pomoćnik zamenika glavnog komandanta Oružanih snaga Ukrajine”, navodi Strana. 

Ministar unutrašnjih poslova Igor Klimenko objavio je detalje zvanične verzije pogibije Čestjakova. 

“Majoru Čestjakovu danas je bio rođendan. Vratio se kući sa posla sa poklonima svojih kolega koje je počeo da pokazuje porodici. Izvadio je poklon kutiju sa granatama i počeo da pokazuje jednu od municije svom sinu. To su bile nove granate u zapadnom stilu. Prvo je sin uzeo municiju u ruke i počeo da uvija prsten. Vojnik je potom uzeo bombu od deteta i izvukao prsten izazvavši tragičnu eksploziju. Policija je u stanu pronašla još pet takvih neeksplodiranih granata koje će biti poslate na ispitivanje. Policija je pronašla i saborca koji mu je dao kobni poklon. Njegova kancelarija je već pretresena i zaplenjene su još dve granate”, saopštio je ministar.

b92

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

five × four =