Obišli smo teren gde se seli Buvljak: Radovi u punom jeku, mnogo bolji uslovi za zakupce

Radnici intezivno rade kako bi se novi kompleks završio u planiranom roku

Naša novinarska ekipa je ove nedelje posetila pijacu „Miljakovac“, buduću lokaciju OTC-a ili popularnog Buvljaka.

U sklopu brojih razvojnih projekata Grada Beograda, u planu je i izgradnja novog Buvljaka na prostoru pijace „Miljakovac“. Ova pijaca, koja se nalazi u sistemu JKP „Beogradske pijace“, poseduje parcelu sa dovoljno prostora, saobraćajnu i komunalnu infrastrukturu.

Završena je priprema terena i počelo se sa izgradnjom kompleksa za novi Buvljak.Radnici intezivno rade kako bi se novi kompleks završio u planiranom roku.

Budući kompleks OTC-a prostiraće se na oko 12 000 kvadrata, dok će deo pijačnog platoa sa boksevima-tezgama, površine oko 4000 m2, biti natkriven. Kako je najavljeno, pijaca „Miljakovac“, kao nova lokacija za OTC, biće prilagođena potrebama zakupaca i potrošača, a očekuje se i da će imati neuporedivo bolje uslove za rad i kupovinu. Plan je da se opremi savremenim mobilijarom, a imaće više od 230 bokseva-tezgi i više od 60 lokala.

Takođe, biće obezbeđen i parking prostor za oko 130 parking mesta. Sve će biti osvetljeno i prekriveno video nadzorom, tako da će svi zakupci imati mogućnost da rade i u popodnevnim časovima, a potrošači priliku da idu u nabavku i nakon radnog vremena.

Naša ekipa se uverila da postoji dobra saobraćajna povezanost koja omogućava sugrađanima da iz svih delova grada lako i brzo stignu do pijace „Miljakovac“. Trenutno postoji 9 linija gradskog prevoza, kao i linija „Beovoza“ koja se nalazi na 150 m od nove lokacije. Rastojanje između trenutne lokacije OTC-a i buduće pijace „Miljakovac“ je 7 km,  što je 12 minuta kolima.

„Nova pijaca će nama koji živimo u ovom kraju dosta značiti, jer će novi Buvljak ulepšati ovaj deo Miljakovca. Takođe, očekujemo i da će se veliki broj građana snabdevati na ovoj pijaci“, kažu komšije koje smo sreli u okolini pijace „Miljakovac“.

Iz JКP „Beogradske pijace“ ističu da vode računa o interesima zakupaca i svih sugrađana i da neće započeti preseljenje dok se lokacija u potpunosti ne prilagodi nameni.

Telegraf / Foto: Gradske pijace

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

four × 5 =