Obradović: Zbog čega trenirate i ulazite u salu, ako izgledate ovako?

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović imao je šta da zameri svom timu posle pobede protiv Igokee.

Crno-beli su slavili 89:74 u 25. kolu ABA lige u Štark Areni.

“Želim da kažem da mi je drago što imamo ovoliki broj navijača na utakmici. Lepo je videti decu na utakmici ABA lige, protiv tima koji igra dobro i večeras su igrali dobro i pametno. Mi smo igrali na mahove i bilo je dovoljno da pobedimo ubedljivo. Ostaju dve utakmice u ABA ligi, protiv ozbiljnih timova Zadra i Budućnosti u gostima. Sledi nam i poslednji meč u Evroligi protiv Panatinaikosa”, rekao je Obradović na konferenciji za medije.

Upitan je i da li će ovakva igra na mahove biti dovoljna da se pobedi u poslednje dve utakmice u ABA ligi. 

“Verovatno neće biti. Treba da igramo koncentrisano svih 40 minuta. Nastoji da na ovim utakmicama treba rasporediti minutažu. To smo hteli. Na početku treće četvrtine smo za dva i po minuta primili osam poena na polaganje i onda je petorka koja je posle ušla primila samo pet poena. Tu sve počinje i završava se. To će biti kriterijum. Ko igra odbranu, on će igrati. Dajem šansu svima, svi se trude i treniraju, ali im treba postaviti pitanje – zbog čega trenirate i ulazite u salu, ako izgledate ovako na utakmicu, ako ne poštujete sebe i protivnika, svaku loptu, pre bonusa imate pravo da napravite faul, a mi primimo osam lakih poena na polaganje? To će tako da bude uvek. Radimo korekcije na treningu, a onda kada se olabavi situacija to će da bude isto”, rekao je on.

Balša Koprivica večeras je zaigrao prvi put posle duže pauze. 

“Balša Koprivica je van ritma. Ovo je večeras bila nagrada za njega. Sa njim ću imati razgovor posle ove pauze, jer on mora da shvati kako može da pomogne timu”, rekao je Obradović. 

Komentarisao je i nastupe Alekse Avramovića i Alena Smailagića. 

“Oni su bitni igrači kako god okrenuli. Obojica su tu bili i na početku. Aleksa je napravio pauzu kao i Alen. Treba da shvate da kada igraju najbolje, da treba da nastave ozbiljno. To ne rade uvek, ali čestitke kako igraju poslednje utakmice”.

B92

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

ten + 9 =