Od 1. jula na snazi: Nova pravila za Austriju

od Cetvrtka 1. jula, svi građani Srbije će za ulazak u Austriju morati da poseduju dokaz o boravku u ovoj zemlji u poslednjih 10 dana.

Pročitajte još:

Srpski turisti ne moraju da brinu: Pravila za putovanje u Grčku iz Srbije ostaju nepromenjena

Zbog jedne plaže hiljade turista dolazi na hrvatsko ostrvo

Od četvrtka u Austriji stupa na snagu nova uredba kojom se reguliše ulazak u zemlju, a predviđa da se prilikom dolaska iz država sa manjim epidemiološkim rizikom, u šta spada i Srbija, mora posedovati dokaz o boravku u toj zemlji u poslednjih 10 dana.

To znači da putnik treba da uverljivo dokaže nadležnim vlastima da se poslednjih 10 dana pre putovanja boravio samo u zemlji sa niskim epidemiološkim rizikom. Ukoliko to ne može da dokaže, Uredba predviđa da putnik u roku od 24 sata mora da se podvrgne kovid testiranju. Ulazak iz zemalja sa novim sojevima, kao što su Velika Britanija, Brazil, Indija i Južna Afrika je zabranjena, izuzev ako se radi o austrijskim državljanima, ili licima sa boravkom u Austriji.

Oni će morati prilikom ulaska iz zemalja sa visokim rizikom morati da sa sobom imaju negativan kovid test, da se elektronski registruju, i stupe u desetodnevni karantin. Karantin je moguće prekinuti najranije petog dana od ulaska u zemlju posle negativnog testa.

B92

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

fourteen − six =