Oglasio se i KK Partizan


Nakon Crvene zvezde, o dešavanjima u “večitom” debiju javio se i KK Partizan.

Crno-beli su savladali crveno-bele 92:81, preokrenuvši 20 poena zaostatka iz prvog poluvremena. 

Meč je obeležila ogromna napetost i tenzija između igrača dva tima, a kulminirala je fizičkim nasrtajem centra Partizana Matijala Lesora na igrača Zvezde Filipa Petruševa. 

Nakon što su iz Zvezde žestoko protestovali zbog svega što smo videli u ponedeljak u Areni, oglasili su se i iz Humske 1. 

Saopštenje KK Partizan prenosimo u celosti i bez redakcijskih izmena.

Dan nakon velikog preokreta i pobede protiv Crvene zvezde u punoj Štark areni, čime je naš klub ostao sam na prvom mestu AdmiralBet ABA lige, Partizan Mozzart Bet želi da javno istakne nekoliko važnih stvari: 

– Verna podrška navijača je ponos Kluba i ona nedvosmisleno čini Partizan jedinstvenim u svetu. Ipak, sinoć su se u Štark areni videle i čule stvari kojima nije mesto na sportskim borilištima. Ružne reči i ubacivanje predmeta u teren nisu nešto za šta se Partizan Mozzart Bet zalaže i Klub će sigurno sprovesti istragu da utvrdi ko je šta ubacivao na parket. 

– Incident koji se dogodio na kraju utakmice između Matijasa Lesora i Filipa Petruševa jeste nešto što se na sportskim borilištima dešava, ali smatramo da je reakcija našeg igrača neprimerena i prenagljena. Bez obzira na to šta je dolazilo sa druge strane, igrač Partizana ne sme da reaguje na taj način i Klub će u skladu sa internim disciplinskim pravilnicima koje su svi igrači potpisali sprovesti sa Matijasom propisanu proceduru. Svakako, Partizan Mozzart Bet će učiniti sve da njegovi igrači više nikada ne učestvuju u incidentima i bez obzira da li su isprovocirani ili ne, uvek budu primer sportskog i viteškog ponašanja. 

– KK Partizan Mozzart Bet apeluje na javnost da ipak pokaže određeno razumevanje za uzavrele strasti na sportskom terenu. Kao Klub, razumemo želju kod Lesora, Petruševa i nekolicine drugih momaka kod koji su sinoć sevale iskre, ali želimo da u budućnosti sve ostane u okvirima fer-pleja, kako fizičkog tako i verbalnog. 

– Verujemo da je puna dvorana i rekord ABA lige samo uvod u još spektakularnih utakmica ove sezone. Učinimo svi zajedno da to budu predstave za primer

b92

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

two + eleven =