Otvoren novi stadion, Vučić pokazao šta zna sa loptom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravio je danas u poseti Loznici. Obišao je završne radove na renoviranju hotela Podrinje i novoizgrađeni stadion Lagator.

Nakon obilaska završnih radova na hotelu “Podrinje”, Vučić je obišao i novoizgrađeni stadion “Lagator” u Loznici.

Izgradnja i opremanje lozničkog stadiona, koji ima dva nivoa tribina, koštala je oko 30 miliona evra. Može da primi nešto više od 8.000 posetilaca.

Vučić je rekao da su stadion u Loznici, kao i oni u Zaječaru i Leskovcu, izgrađeni po najvišim standardima Evropske fudbalske organizacije UEFA

Na pitanje zašto stadion nije otvoren u februaru, Vučić je kazao da je bilo problema sa travom jer je hibrdna pa se jedan deo nije dobro primio. 

“UEFA je dolazila i kada god je bilo potrebno da se nešto doradi i ukazivala na to, bilo da je reč o toaletima ili boksu za gostujuće navijače. Sada su su sva tri nova stadiona u Srbiji – loznički, leskovački i zaječarski završena po najvišim standardima UEFA”, istakao je Vučić.

Kako je ocenio, kašnjenje od dva, tri ili četiri meseca nije prevelik problem, kada se uzme u obzir da su, kako kaže, neki drugi kasnili i po 40 godina sa izgradnjom stadiona. 

Vučić je najavio i ulaganje u druge stadione u Srbiji, poput onih u Nišu i Kragujevcu. 

Kako je rekao, u novi Čair trebalo bi da bude uloženo oko 80 miliona evra. 

Prva utakmica na novom stadionu u Loznici biće odigrana danas u 17 časova između domaće fudbalskih klubova Loznica i Vrelo. 

Dan kasnije, u nedelju, A reprezentacija Srbije odigraće utakmicu sa Bugarskom u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope sledećeg leta u Nemačkoj. 

“Čini vam se da možete da poletite kada na ovakav stadion izađete”, izjavio je.

b92

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

19 − 11 =