Ovog proleća obradujte svoj automobil kasko polisom!

Pravilno održavanje automobila je ključno za njegovu dugovečnostposebno važno za vašu i bezbednost svih ostalih učesnika u saobraćaju. Delimo sa vama par saveta kako da vaš automobil ostane što duže u top formi: 

Kasko pre svega! – Ovog proleća obradujte svoj automobil zaključivanjem polise kasko osiguranja u okviru prolećne akcije Kompanij„Dunav osiguranje i tako ostvaritite 15% popusta na visinu premije osiguranja, ukoliko je vaš automobil nov, odnosno 10 % popusta na visinu premijeosiguranja za polovna vozila, uključujući i obnovu osiguranja.

Redovni pregledi – Rutinsku negu automobila možete obaviti i sami, ali za ozbiljniji tretman su potrebni obučeni tehničari. Zato vozilo obavezno poverite njima, kako bi na vreme dijagnostikovali problem i blagovremeno sanirali mogućekvarove! Tehnički pregled vozila, osim što je zakonska obaveza vlasnika, obuhvata i kontrolu ispravnosti svih uređaja na vozilu. Samo vozilo koje je prošlo tehnički pregled i dobilopotvrdu o ispravnosti, može da bude registrovano. Nakon provere tehničke ispravnosti vozila i zaključivanja polise osiguranja od auto – odgovornosti, ovog proleća vlasnike motornih vozila prilikom zaključivanja polise kasko osiguranja čeka i iznenađenje u vidu poklon vaučera uvrednosti od 4.000 dinara, koji mogu iskoristiti u mreži„Dunav auta“ za potrebe trehničkih pregleda, ali i za usluge auto-kozmetike, nabavku auto-guma i slično.

Pripremite se za duži put – Pre odlaska na put proverite akumulator automobila i uverite se da su kablovi i kontakti dobro zategnuti. Povremeno kontrolišite nivo vode u akumulatoru. S obzirom na to da se i nožne i ručne  kočnicekoriste u svakodnevnoj vožnji, važno je održavati ih u dobrom stanju, jer su ključni faktor za bezbednost. Pre polaska na put veoma je važno pregledati i gume. Treba ih prilagoditivremenskim uslovima, što ste u zakonskoj obavezi da učinite dva puta godišnje. Takođe, rutinska provera i zamena ulja u automobilu je od suštinskog značaja za održavanje motora u radnom stanju. Vaše je samo da se pripremite za put, alipoklonima tu nije kraj. Svi, koji tokom prolećne akcije zaključe kasko polisu Dunav osiguranja, za nova vozila dobijaju i gratis polisu pomoći na putu. Ova polisa pokriva sve osnovne rizike koji se mogu dogoditi na putovanju u Srbiji i širom Evrope i omogućava brzu putnu asistenciju koja je dostupna 24/7. 

Poliranje i voskiranje – Dodajte i ovaj savet za negu automobila na listu. Može se raditi mnogo ređe od pranjaautomobila i obično se preporučuje dva ili tri puta godišnje.Na taj način uklonićete ogrebotine i neravnine, ali i zaštititi i održavati površinski sloj automobila. Voskiranje takođe štiti prozirni premaz i boju od elementarnih nepogoda i insekata. 

Neka vaš put prođe bez nezgode!  Saobraćajne nezgode mogu ostaviti velike posledice; kako materijalne tako i nematerijalne. Sigurnost putnika i vozača je najvažnija i zato je poželjno da neizostavno budete osigurani! Kod saobraćajnih nezgoda sa manjom materijalnom štetom i bez povređenih, učesnici mogu popuniti Evropski izveštaj o saobraćajnoj nezgodi. U slučaju većih materijalnih šteta i povreda putnika, obavezno je da pozovete policiju koja će izvršiti uviđaj. 

Pored brojnih pogodnosti za ugovaranje auto-kaska u ovoj prolećnoj akciji moguće je ostvariti i dodatne popuste na premiju osiguranja od auto – nezgode i pomoći na putu.Zaključivanjem ovih polisa, ostvarujete popust od 30 % na premiju osiguranja izabranog paketa pomoći na putu za polovna vozila, kao i na osiguranja od auto- nezgode. Uslučaju da se ove dve polise zaključuju istovremeno, odobrava se popust od čak 50% na premiju osiguranja!

Održavanje automobila verovatno nije najuzbudljivija stavka na vašoj listi obaveza. Ne morate da budete zaljubljenik u održavanje  automobila ili da o tome posedujete znanja, dovoljno je da izdvojite malo vremena za rutinski pregled i ukažete poverenje „Dunav autu“!

April je pravo vreme za to,  jer sve je moguće na proleće, a naročito pokloni i popusti!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

thirteen + 6 =