“Park izgleda prelepo, kupili smo suvenire”

Kruševac — “Danas na otvaranju Dino parka u Kruševcu sa dragom koleginicom iz Vlade @tatjanamatic.official”, objavio je danas ministar finansija Siniša Mali.

“Iskoristili smo priliku da kupimo zanimljive suvenire u novoj suvenirnici u parku, između ostalog i malog dinosaurusa sa fotografije”, napisao je Mali na Instagramu.

“Park izgleda prelepo i verujem da će deca ovde uživati”, zaključio je Mali u objavi na toj društvenoj mreži. “Puno divnih ljudi smo imali priliku da upoznamo danas u dino parku Šarengrad u Kruševcu”, istakao je u drugom postu.

Naime, u Kruševcu je danas otvoren novi zabavni park “Šarengrad” za koji je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija izdvojilo 105 miliona dinara, a Grad Kruševac 27,6 miliona dinara i koji će obogatiti turističku ponudu Kruševca.

“Šarengrad” je otvoren u okviru svečanosti obeležavanja 650 godina od osnivanja Kruševca, a otvaranju zabavnog parka privustvovali su ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić, ministar finansija Siniša Mali i direktorka Turističke organizacije Kruševac Suzana Milosavljević.

Ministarka Matić rekla je da je Ministarstvo turizma dalo veliko podršku za izgradnju tog zabavnog parka u iznosu od 105 miliona dinara, ali i inače za razvoj turizma u tom gradu.

Istakla je da je od 2015. zaključno sa 2021. za turizam u tom gradu izdvojeno 176 miliona dinara.

“Šarengrad je najveći naš projekat i verujem da će deca iz Krusevca i okoline uživati u ovoj turističkoj atrakciji i moram da kažem da Kruševac u poslednjih par godina doživljava jednu vrstu procvata turizma”, rekla je Matić.

To, dodaje, pokazuje činjenica da je Kruševac prošle godine, koja je zbog pandemije bila najlošija za turizam, imao porast broja noćenja od 27 odsto.

Matić kaže da to govori da Kruševac ima veliki kapacitet za razvoj turizma, a tome, dodaje, doprinose i drugi turistički sadržaji među kojima su brojni spomenici kulture, Trg glumaca, Park minijatura, izletište Jastrebac, Ribarska banja…

Ističe i da Kruševac poslednjih godina ima sve više manifestacija i dodala da će Ministarstvo nastojati da unapređuje turističku ponudu Kruševca.

Direktorka TO i direktorka zabavnog parka “Šarengrad” Suzana Milosavljević kaže da je izgradnja tog parka trajala dve godine i da su odlučili da vrata “Šarengrada” otvore na najznačajniji dan Kruševca.

“Velika je čast što smo uspeli da ovaj projekat privedemo kraju i da ga otvorimo na dan velikog jubileja, 650 godina postojaja našeg grada, kao i da ostavimo nešto našoj deci i našim pokolenjima”, rekla je Milosavljević.

Kaže da je Kruševac dobio još jedan reprezentativan turistički sadržaj i dodala da je stara srpska srednjovekovna prestonica na dobrom putu da ponese i epitet značajnog turističkog centra.

Izvor: B92

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

10 − 2 =