“Piksi će teško ostati selektor Srbije”

Plasman Srbije na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj naredne godine i dalje izaziva veliku pažnju srpske fudbalske javnosti.

Tako je bivši saigrač Dragana Stojkovića i neko ko ga dobro poznaje, Dragiša Binić, izneo zanimljivu opasku nakon meča sa Bugarskom (2:2) i Piksijevog obraćanja javnosti.

“Tačno je to da je napravljen rezultat posle 24 godine. Kako tako, ali je napravljen. Pa, onako kako ga ja znam… Previše je od njega traženo. Možda je previše i očekivano. Da bi on napravio nešto, mora da ima i materijal. U tom radu da pravi nešto, normalno je da ima i grešaka”, rekao je Binić.

On smatra da mediji previše “štite” selektora. 

“Mislim da je od strane novinara i od strane medija, ja sam zakačio razne selektore kroz svoju karijeru, ovakvu zaštitu i ovako korektan odnos prema selektoru nije imao niko. Siguran sam u to, poštovanje postoji prema selektoru od strane medija. Možda tu i grešite, ali postoji”, istakao je Binić i nastavio: 

“Možda tu i grešite. Zašto grešite? Možda ste malim kritikama mogli da ga naterate da nešto promeni. Ovako – ušuškate ga i on ostane takav. Što nije dobro po njega, nije dobro po sve nas. Uz neku malu pomoć, možda bi on neke stvari video ranije, promenio…”

Potom je prokomentarisao i Piksijeve reči koje je shvatio kao “oproštajne”. 

“To što je imao, imao je. Od toga je pravio reprezentaciju. Neko je nezadovoljan sistemom. Neko smatra da je trebalo drugačije. On je zacrtao taj sistem. Izgurao je kako je izgurao, kvalifikovao se. I onda je normalno da dođe posle ta izjava, da kaže evo ja sam vratio dug svojoj državi”.

“Mislim da je hteo da kaže: kako ćete dalje – da vam nisam u koži. I da će po meni teško ostati da bude selektor. To je moje privatno mišljenje. Ako grešim, tu sam, videćemo se, ali to sam pročitao iz cele ove priče“, rekao je Binić. 

Na konstataciju da za nas to ne bi bilo ništa novo, Binić se nadovezao: 

“Realnost je, ne znamo kakvu sve neko ima muku dok to stvara i pravi i od čega ga pravi. I možda… Mislim da ga znam i da on to odlično vidi. Da mu se ne desi Katar. Vratimo film unazad. Ne njemu, nego našoj reprezentaciji i svima nama i, normalno i njemu koji radimo u reprezentaciji ili volimo svoju zemlju i volimo svoj tim. Otišli smo, poleteli smo pa šta nam se desilo tamo. Evropsko prvenstvo je teže od Svetskog prvenstva, tamo nema loših ekipa“, rekao je Binić.

b92

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

5 + nine =