Pobuna u reprezentaciji Srbije

Nisu fudbaleri Srbije na slavan način završili svoje takmičenje na Evropskom prvenstvu u fubdalu.

Orlovi su okončali učešće na EURO posle grupne faze, jer su u poslednjem kolu remizirali sa reprezentacijom Danske, što nije bilo dovoljno da se obezbedi osmina finala.

Ubrzo posle novog kraha nacionalnog tima stigle su informacije, koje i nisu tako dobre po budućnost reprezentacije.

Naime, Dušan Tadić, Aleksandar Mitrović, Sergej Milinković-Savić i njegov brat Vanja su navodno izjavili da oni neće igrati za reprezentaciju dok je god Dragan Stojković na mestu selektora, javljaju srpski tabloidi.

Od kapitena Tadića se to i najviše očekivalo, jer je on teško podneo što je na prvoj utakmici protiv Engleske meč krenuo sa klupe, kao i odlučujući meč protiv Danske.

Posle meča protiv Engleza, Tadić je uzburkao javnost rečima da je najbolji igrač u reprezentaciji i da mu je krivo što je ga je selektor ostavio van terena.

Što se tiče Sergeja Milinković-Savića, on nije oduševio svojim partijama na ovom Evropskom prvenstvu.

Prvi meč protiv Engleske je krenuo od prvog minuta, ali je bio zamenjen na poluvremenu, dok je utakmice protiv Danske i Slovenije počeo sa klupe.

Aleksandar Mitrović nije više onaj igrač koji je žario i palio u dresu reprezentacije Srbije ranijih godina.

I njemu nije bilo drago i tu je pokazao najveći revolt prema odluci selektora, koji ga je poslao na klupu u utakmici protiv Engleske.

Deluje da je po Mitra igranje u slabijoj ligi uzelo maha, a javnost sada već uveliko smatra da bi prvi špic reprezentacije trebalo da bude Dušan Vlahović.

Što se tiče golmama Vanje, prilično je očekivana ovakva glasina s obzirom da je posle mesta između stativa tokom Lige nacija i kvalifikacija, izgubio mesto startera na samom EURO od Predraga Rajkovića.

Međutim, Telegraf javlja da se Rajković solidarisao sa iskusnijim saigračima i takođe je navodno stava da više ne igra za Srbiju dok je god na selektorskom mestu Dragan Stojković.

Imao je član zlatne generacije sa Novog Zelanda zacementirano mesto među stativama u sva tri meča i njegova partije uopšte nisu bile loše.

Jedan je od boljih pojedinaca sa ovog Evropskog prvenstva i velike zasluge idu njemu što je Srbija na ovom EURO primila svega dva gola.

Videćemo šta o ovim tabloidnim glasinama imaju da kažu fudbaleri, koji se u sredu uveče vraćaju u Srbiju, ali i FSS koji bi sigurno trebalo da se oglasi narednih dana o rezultatu na EP.

b92

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

15 − eight =