POSLE NAPADA NA SRPSKOG MLADIĆA KRENULE I PRETNJE: Albanci ne miruju, porodica Đuzić je UZNEMIRENA!

Vasilije Arsić, advokat mladića srpske nacionalnosti Bobana Đuzića, koji je izboden nožem u predelu ramena, u opštini Klokot, izjavio je da nema nikakve informacije od kosovske policije, već samo od porodice da su dvojica od trojice napadača pušteni kući, a da je jedan zadržan u pritvoru.

– Nakon što kontaktiram tužioca i vidim koje je on radnje sproveo, koje je dokaze prikupio, imaću više informacija – rekao je Vasilije Arsić, advokat 20-godišnjeg Bobana Đuzića napadnutog u selu selu Mogila. Advokata Arsića angažovala je Kancelarija za Kosovo i Metohiju. Porodica Đuzić je, kako je dodao, vrlo uznemirena, a danas su im upućene i pretnje od komšija Albanaca.

– Mlađi sin je dobio pretnje da će i on da prođe kao stariji brat, tako da je jedna teška situacija. Boban Đuzić je još u bolnici u Pasjanu. Ono što mogu da kažem nezvanično je da su dvojica od trojice napadača pušteni kući. Sutra ću se preko dežurnog tužioca informisati zašto su pušteni kući i da li će uopšte biti podignuta optužnica protiv njih. Treći od napadača, prema takođe nezvaničnim informacijama poslat je na lečenje u Gradsku bolnicu u Gnjilane. Ne znam zašto je poslat u bolnicu, verovatno se žalio na neke bolove, bolesti, ali ne znam zašto – rekao je Arsić.

Dodao je da je porodica prijavila pretnje policiji, ali da policija još nije preduzela nikakve mere zaštite prema porodici.

– Čak je jedan od napadača jutros bio ispred njihove kapije, ne znaju zašto, ali porodica je uplašena. Ne znam zašto bi on dolazio ponovo tu ispred kapije, kad je već počinio krivično delo – naveo je advokat.

Na pitanje kakva očekivanja ima od privremenih kosovskih institucija, on je kazao da to zavisi od slučaja do slučaja, od sudije i tužioca koji vode postupak.

– Očekujem da će institucije da budu na svom nivou, da će da odrade postupak. Ovde očigledno postoji krivično delo ugrožavanja, odnosno pokušaj ubistva – istako je Arsić i dodao da se nada da će tužilaštvo i sud odraditi svoj posao.

Mladić srpske nacionalnosti Boban Đuzić, izboden je juče nožem u predelu ramena, u selu Mogila, u opštini Klokot. Đuzića su, prema informacijama ranila trojica Albanaca posle komšijske svađe i oni su privedeni.

Đuzić se oseća dobro i nalazi se u bolnici u srpskom selu Pasjane, potvrdio je njegov brat Dušan.

– Moj brat je šetao psa i kada je se vraćao kući, prišla su mu trojica Albanaca sa leđa i dok ga je jedan držao, drugi ga je ubo nožem dva puta. Onda ih je treći razdvojio. Odmah smo ga odvezli u ambulantu u Vrbovcu, odakle je posle ukazane pomoći, prebačen u bolnicu u Pasjanu – rekao je Dušan Đuzić.

Selo Mogila je multietničko selo u opštini Klokot, nedaleko od Kosovske Vitine. U selu žive Srbi, Albanci i Romi.

srbija danas

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

4 × two =