Potpisano u Lazarevcu: Po prvi put – 10 miliona dinara

U opštini Lazarevac potpisani su ugovori o dodeli bespovratnih sredstava za sufinansiranje mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova sa 68 građana.

Za tu namenu opština Lazarevac je po prvi put, u saradnji sa Ministarstvom rudarstva i energetike, izdvojila 10 miliona dinara.
U skladu sa ugovorima, a u zavisnosti od vrste mere za koju su građani konkurisali dobijaju sredstva u maksimalnom iznosu do 50 procenata vrednosti ukupne investicije, navodi se na opštinskom sajtu.

Predsednik opštine Lazarevac Bojan Stević rekao je da će učiniti sve da, u skladu sa mogućnostima budžeta za narednu godinu, opredeljeni iznos za mere energetske sanacije bude i znatno veći.

Podseća se da je javni poziv na teritoriji opštine Lazarevac raspisan 11. jula iz sedam različitih mera – zamena stolarije, termička izolacija objekata, instalacija kotlova na gas i biomasu, zamena postojeće cevne mreže i radijatora i nabavka i ugradnja toplotnih pumpi za građane, te dodaje da je javni konkurs za osmu meru nabavka i ugradnja solarnih kolektora još uvek u toku.

b92

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

six + sixteen =