Potpuni slom Ukrajine: Zelenski moli dok Rusi “čiste”

Bivši predsednik Rusije Dmitrij Medvedev prokomentarisao je najavu organizacije mirovne konferencije o Ukrajini u Švajcarskoj, koja bi na zahtev Kijeva trebalo da bude održana u junu.

Uzimajući u obzir činjenicu da Rusija neće biti deo konferencije, Medvedev je govorio o tome kako će ovakva mirovna konferencija biti trostruko korisna za Rusku Federaciju.

“Prvo, to će biti još jedan dokaz neuspeha takozvanog mirovnog plana polupametnog Zelenskog. Osim toga, najbolje bi bilo da ga kopile poseti i time još jednom potvrdi nedostatak svoje intelektualne vrednosti. Drugo, biće to vidljiv dokaz potpune nemoći današnjih zapadnih elita, koje su izvršile bolnu samokastraciju sopstvenog potencijala da zaustave vojni sukob. Štaviše, to je učinjeno po direktnom naređenju grupe senilnih lekara iz Vašingtona” , rekao je Medvedev.

On je rekao i da će Rusija imati treću vrstu koristi od mirovnog samita u Švajcarskoj.

“To će omogućiti našim oružanim snagama da dalje ‘očiste’ teritorije Male Rusije (okupiranih delova Ukrajine o.a.) od neonacista bez ikakvog mešanja ili obzira na bilo čije mirovne inicijative. Takođe će nam omogućiti da nastavimo naš rad na ostvarivanju konačan slom ukrajinskog rukovodstva i što pre vraćanje naših prvobitnih teritorija Rusiji, hvala ti, zemljo sira i satova”, zaključio je Medvedev.

b92

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

1 + twenty =