Potvrđeno: EU je to tražila od Srbije

Beograd — Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao sinoć da mu je poručeno iz EU da Srbija mora da bude poniznija i skromnija i da se ne hvali vakcinacijom i ekonomijom.

Beogradski mediji ranije su naveli da je predsedniku Srbije rečeno iz Brisela da Srbija mora da bude poniznija.

Vučić je, na TV Pink kazao da mu je to jedan evropski zvaničnik lično rekao na jednoj večeri

On je odgovarajući na pitanje o izveštaju Evropskog parlamenta, istakao da se Srbija nalazi na evropskom putu, a da se što se izveštaja tiče, bilo smešno pominjanje Telekoma.

On pita da li u kada je reč o Telekomu sporno snimanje serija koje su uspešne, ili što se na tržištu bori za svoje mesto, što neće da dozvoli da pripadne I nestane? “Ne razumem šta je smisao ? “, istakao je on.

Što se slučaja Jovanjice koja se pominje u izveštaju tiče kazao je da su donete prvostepene presude i da očekuje da će uskoro biti donete konačne.

Kada je reč o Kriku i Crti koje su takođe apostrofirane, naglasio je da je važno da niko njima ne preti, da niko ne izgovara njihove adrese, brojeve elefona, da mogu da rade šta hoće.

“Mislim sve najgore o njima, u lice mogu da im kažem koliko laži su izneli, koliko su pristrasni. Ali niko ne sme da im preti i da ih ugrožava“, poručio je on.

Vučić je kazao da je predsednik svih građana i da kao politički akter ima pravo da odgovori na neistine, ali da nikada neće dozvoliti da poslanici, i političari iz njegove stranke ili drugih ugrožavaju njihovu bezbednost ili pravo na rad, na informisanje ili dezinformisanje.

Štampa u Srbiji je slobodna, kao što imamo pravo da odgovorimo, ali to mora da bude na pravi civilizovan način“, naglasio je on.

B92

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

20 + twelve =