Povećanje penzija za sve, bez podnošenja zahteva

12. 10. 2023. Povećanje penzija i ostalih prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja za 5,5 odsto, počev od 1. oktobra 2023. godine, odnosi se na sve korisnike penzija i ostalih prava.

Isplatu uvećanih oktobarskih penzija i ostalih prava Fond PIO će realizovati početkom novembra 2023. godine.

Napominjemo da nije potrebno da korisnici penzija podnose zahtev za isplatu uvećanih penzija, s obzirom na to da će se uvećanje obračunati i isplatiti od strane Fonda u redovnom postupku, bez donošenja pojedinačnih rešenja.

Takođe, budućim korisnicima penzija i ostalih prava navedeno povećanje će se uračunati kroz obračun penzija i ostalih naknada, jer je opšti bod usklađen za isti iznos kao i penzije, tako da ni oni nemaju potrebe da podnose bilo kakav zahtev Fondu PIO u vezi s tim.

U vezi sa navedenim, skrećemo posebno pažnju svim korisnicima penzija i ostalih prava, kako postojećim tako i budućim, da bilo kakvo pozivanje korisnika penzija od strane raznih pojedinaca (advokati, udruženja, grupe građana … i sl.) da navedena povećanja mogu ostvariti uz njihovo posredstvo i prethodno podnošenje zahteva, jeste direktno dovođenje u zabludu penzionera, čime rizikuju određene negativne posledice za sebe i svoje naslednike.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

18 + two =