PRAVO JE VREME ZA VOĆNI SLADOLED!

Sladoled je omiljena letnja poslastica, koju posebno vole deca. Da bi ga napravili nisu vam potrebna posebna poslastičarska znanja i veštine. Dovoljne su vam dve, tri namirnice i sezonsko voće koga u ovom trenutku ima u izobilju na Beogradskim pijacama.

PRAVO JE VREME ZA VOĆNI SLADOLED!
Domaći sladoled je preukusan i brzo se pravi. Uživajte u omiljenim voćnim ukusima bez griže savesti. Zašto vam preporučujemo voćni sladoled? Pre svega jer ćete stvoriti zdrave navike kod dece. Oni će uživati u poslastici koju vole, pri tome ćete izbeći industrijski sladoled koji obiluje šećerom i aditivima.
Priprema je vaoma jednostavna, tako da u nju možete uključiti i vaše male kuvare. Na pijaci je veliki izbor sezonskog voća od koga možete napraviti sladoled. Kombinacije su neograničene, jer možete kombinovati razne vrste voća.

Ljubičasti sladoled od borovnica
Poznato je da decu privlači ne samo aroma, već i boja sladoleda. Ljubičasti sladoled će pobrati simpatije mališana!

Potrebni sastojci: 200 gr borovnica, 2 banane, 1/2 grčkog jogurta, kašičica meda (po želji). Sve izblendirajte i stavite u zamrzivač na par sati. Pospite čokoladnim mrvicama ili rendanom čokoladom.

Kremasti sladoled sa malinama
Ako ste ljubitelj kremastog sladoleda, ovaj recept će vam se dopasti. Potrebni sastojci: 300 gr šlag pene, mleko, 200 gr kisele pavlake, 300 gr malina. Šlag umutite sa hladnim mlekom, dodajte pavlaku i izmešajte. Izblendirajte voće, potom sjedinite ove smese, promešajte da dobijete ujednačenu masu i ostavite u
frižideru par sati.

Sladoled od kajsije ili breskve
Potrebni sastojci: 2-3 naseckane kajsije ili breskve, 1 banana, 200 ml grčkog jogurta, kašičica meda. U blender stavite sve sastojke i izmiksajte. Dobijenu smesu izlite u kalupe, ako imate bobičasto voće stavite po jednu bobicu u sredinu kalupa, pa preko nje još malo smese. Ostavite u zamrzivaču par sati, posle čega možete uživati u poslastici.

Sladoled sa kupinama i plazmom
Potrebni sastojci: 200 ml mleka, 10 kašika mlevene plazme, 2 štangle rendane crne čokolade, 150 gr kupina (ili voće po želji). U mleko dodajte rendanu čokoladu, izgnječeno voće i plazmu. Kratko izmešajte, sipajte u kalupe i ostavite u zamrzivaču tokom noći. Najlakši način da izvadite sladoled iz kalupa je da donji deo kalupa na par sekundi stavite ispod mlaza vruće vode i potom izvučete sladoled.

Čoko banana sladoled
Deca će obožavati ovu ukusnu i zdravu kombinaciju. Potrebni sastojci: 2 banane, 3 kašike kakaa, kašika meda, 60 ml mleka. Sve sastojke blendirajte dok ne dobijete ujednačenu, gustu masu. Ulite je u kalupe, stavite štapiće na sredinu potom ostavite u zamrzivač na par sati.

Sladoled od dinje

Ko voli dinju zaista će uživati! Ovo pravo letnje osveženje podrazumeva samo dva sastojka krišku dinje i pola banane. Sastojke izblendirajte, stavite u kalupe i ostavite u zamrzivač 3-4 sata.

 

Uživajte u letu i voćnim sladoledima koji se prave za čas i koji su posle par sati spremni za konzumiranje. Možete ih posuti koštunjavim voćem, sokom iz slatka, čokoladom ili bobičastim voćem i tako dodatno ulepšati njihovu aromu.

 

JKP Gradske Pijace

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

eight + ten =