Predsednik najavio: Stiže pomoć

Predsednik Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa meštanima novopazarskog sela Buče.

Tom prilikom obećao je donaciju za završetak izgradnje džamije, kao i izgradnju puta od Bijele vode ka Goliji.

Sa dosadašnjim radovima ga je upoznao Zijad efendija Ademović koji je kazao da su meštani obezbedili sva sredstva, koja su maksimalno iscrpljena.

“Sve smo sami radili, nije bilo donacija sa strane”, objasnio je on dodajući da džemat broji 350 domaćinstava na veoma brdovitom terenu. Vučić je obećao donaciju kojom će se džamija veoma brzo završiti.

U razgovoru sa meštanima, okupljenima u dvorištu porodice Sabahuda Ljajića, Vučić je izrazio zadovoljstvo što je video mnogo dece i što sve generacije žive zajedno i veruju u budućnost.

Vučić: Ne razumem zašto je toliko skupo, ali uradićemo

Kazao je da će država da pomogne i za puteve za Donju Buču u dužini od 1,2 kilometara, te da će na njemu narednih nedelja građani videti mašine.

Osvrnuo se i na problem uzgajivača stoke i rekao da je od meštana čuo da je cena mleka sve niža i da se nada da će ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, koji je, takođe, boravio u Buču, naći rešenje.

“Što se otkupne cene mleka tiče, znam da ljudi traže više. Ovde traže da se ujednači sa svim drugim. Trebalo bi da vidimo kako da obavežemo otkupljivače da se cena nešto podigne da bi seljaci imali račun da drže krave i bave se stočarstvom”, kazao je on.

Nedimovć je kazao da je to moguće uraditi, ali je ukazao i na problem da je cena stočne hrane skočila, kako je rekao u nebesa za 60 do 70 odsto.

Meštani su zatražili i izgradnju puta od Bijele Vode ka Goliji.

Vučić se informisao koliko bi to koštalo i dobio informaciju da su troškovi u visini od milion evra. Obećao je da će se taj put graditi, a da će mašine na put izaći već za dvadesetak dana.

Bilo je zahteva i za obnovu i izgradnju drugih puteva, kao što je put od Duge Poljane do Golije. S tim u vezi je Vučić podsetio da Duga Poljana dobija uskoro auto-put.

“Voleo bih da naši prijatelji u BiH svoj deo autoputa grada, pa bi vi iz Duge Poljane išli za 2,5 sata do Sarajeva, ali ćete svakako za 2,5 sata stići do Beograda”, objasnio je on.

“Nisam mogao da spavam; drže nam sad pola Smedereva” VIDEO

Vučić je kazao da će za mesec i po dana biti potpisan ugovor za deonicu Požega, Arilje, Ivanica, Duga Poljana, Boljare.

“Kada dođe auto-put do Duge Poljane sve će se promeniti, doći će investitori. Kada dođe autoput Duga Poljana koje je na pola puta između Pazara i Sjenice, dobija sve. Onda dobijate fabriku i rešavamo sve probleme”, uveren je on.

Istakao je da se radi i na izgradnji vodovoda i kanalizacije.

Izvor: B92

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

1 × 5 =