PREDSEDNIK SE OBRATIO IZ PALATE SRBIJA: Vučić nakon sastanka sa Ruteom i Betelom

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić dočekao je večeras u Palati “Srbija” predsednike vlada Kraljevine Holandije Marka Rutea i Velikog Vojvodstva Luksemburg Gzavijea Betela. Nakon sastanka usledilo je obraćanje novinarima.

Vučić se najpre zahvalio na poseti. 

– Žao mi je što predsednik vlade Belgije nije mogao da dođe. Za ljude u Srbiji je važno da znaju da smo u trgovinskoj razmeni sa Beneluksom prešli dve milijarde evra, oni su važni investitori u našoj zemlji. 

Kako kaže, Rute i Betel su bili iskreni u razgovoru. 

– Razgovarali smo o KiM i drugim regionalnim pitanjima. Imamo različin pogled o događanjima na KiM. Meni ne promiču detalji – priča o napadima na novinare i drugo, a niko ne govori o upucavanju Srba, kojih je bilo sedam samo ove godine – rekao je Vučić. 

– I po tome možete da vidite koliko je teška pozicija Srbije i koliko nije lako objasniti našu poziciju. Takođe, govorili smo o problemima u okviru viznog režima – rekao je predsednik. 

Kako kaže srećan je zbog ove posete. 

– Uvek više volim otvorene razgovore, a ne da se nešto krije. Ja sam obećao da će Srbija dati sve od sebe da sačuva mir i stabilnost. Mi imamo dovoljno snage kao najveći u regionu da držimo stvari pod kontrolom, iako sam im rekao da taj stepen neodgovornosti u svojoj karijeri nisam video, kao što sada vidim kod nekih – rekao je predsednik. 

– Ako mene pitate za potpisana dokumenta i implememntaciju svega što je do sada potpisano, moram vam reći da je još uvek na snazi Briselski sporazum koji smo potpisali pre 10 godina, a da i dalje nije sproveden njegov osnovni deo, a to je formiranje ZSO. U ovom stadijumu, nema  ni nade da ćemo uskoro da vidimo formiranje ZSO. 

– Mi nemamo problem sa sprovođenem mera deeskalacije, mi smo svoj deo posla odradili. Ne mogu da pričam ukrug objašnjavajući da je neko drugi pogrešio, a da mi nismo krivi. 

– To su ti dupli standardi . Ja sam uvek uz vladu Francuske, uz organe reda. Verujem da će Francuska da se izbori sa tim, rekao je Vučić. Novosti

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

2 × 1 =