PREDSEDNIK SRBIJE I MAROK o bilateralnim odnosima i situaciji u regionu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas u Beogradu zamenika pomoćnika državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država Pita Maroka, i naglasio da je postizanje stvarnog kompromisa sa Prištinom jedina garancija budućnosti Srbije i celog regiona.

printscreen
printscreen

U razgovaru o bilateralnim odnosima i situaciji u regionu, predsednik Vučić je kazao da Srbija i SAD nastavljaju putem produbljivanja bilateralnih odnosa i da su posete američkih zvaničnika dobra prilika da se podsetimo naših dugogodišnjih i plodonosnih veza.

Dvojica sagovornika su se saglasili da je 100. godišnjica od kada se srpska zastava vijorila nad Belom kućom značajan jubilej i prilika da se obeleži prijateljstvo između srpskog i američkog naroda, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije.

Predsednik Vučić i zamenik pomoćnika državnog sekretara SAD ocenili su da se pozitivan trend bilateralnih odnosa vidi kroz širok dijapazon zajedničkih interesa.

Vučić je istakao da ceni posvećenost i podršku američke administracije rešavanju pitanja Kosova i Metohije, jer smatra da je postizanje stvarnog kompromisa sa Prištinom jedina garancija budućnosti Srbije i celog regiona.

Američki zvaničnik je rekao da ceni zalaganje predsednika Vučića za mir i stabilnost u regionu i doprinos koji daje u međuetničkom dijalogu na Zapadnom Balkanu. Marok je naveo da Srbija preduzima značajne korake u borbi protiv ekstremizma i terorizma i da u toj oblasti vidi velike mogućnosti za saradnju dveju zemalja.

Zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara je, takođe, naglasio da je Srbija ostvarila značajan napredak u reformama, neophodnim za pristupanje Evropskoj uniji, navedeno je u saopštenju.

Izvor: Tanjug, Pink.rs

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

two × three =