PREDSEDNIK U DAVOSU: Vučić održao bitne sastanke sa važnim svetskim liderima

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće od danas do 19. januara u švajcarskom gradu Davosu, gde će prisustvovati godišnjem sastanku Svetskog ekonomskog foruma

Predsednik Vučić će imati brojne bilateralne susrete sa svetskim zvaničnicima, a predviđeni su i sastanci sa predstavnicima međunarodnih organizacija, finansijskih institucija i vodećih globalnih kompanija, koji učestvuju na Svetskom ekonomskom forumu.

Predsednik na zvaničnom prijemu kod beligjskog kralja

– Prijateljski razgovor sa @alexanderdecroo. Posebno sam srećan što prisustvujem panelu o osnaživanju evropske industrije koji je organizovao Aleksander De Kro i zvaničnom prijemu čiji su domaćini NJV belgijski kralj Filip i kraljica Matilda – napisao je predsednik na svom Instagram nalogu.

Okupljenima se obratio premijer Belgije Aleksandar De Kro.

De Kro se obratio okupljenima, pre svega zahvalivši kralju Filipu i kraljici Matildi od Belgije na prisustvu, da bi odmah zatim poželeo dobrodošlicu i predsedniku Srbije.

– Veoma smo počastvovani time što ovde imamo predsednika Srbije Vučića – rekao je De Kru.

Vučić i premijer Španije Pedro Sančez

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se na marginama #WEF23 sa predsednikom Vlade Kraljevine Španije Pedrom Sančezom:

– Uvek značajan susret sa velikim prijateljem @sanchezcastejon nakon njegovog izlaganja na @worldeconomicforum i odlična prilika za razmenu mišljenja o temama ovogodišnjeg foruma. Radujem se ekonomskim uspesima Španije, o kojima je govorio Pedro Sančez, i nastavljamo da jačamo odnose Srbije i Španije!

Bitan sastanak za Srbiju

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se na marginama #WEF23 @worldeconomicforum sa osnivačem i izvršnim direktorom kompanije Affinity Partners Džaredom Kušnerom.

– Odličan razgovor sa @jaredckushner o potencijalima Srbije za velike i dugoročne investicije u sigurnom i atraktivnom poslovnom okruženju. Ponosan sam što sam imao priliku da izvršnom direktoru Affinity Partners, jednom od najvećih globalnih igrača u domenu velikih ulaganja, detaljnije prezentujem neke od investicionih mogućnosti u našoj zemlji, jer se ozbiljnost države upravo i meri veličinom investitora koji su zainteresovani da posluju kod vas. I u narednim danima ću se boriti da naša zemlja podigne na još viši nivo svoj imidž glavnog investiocionog centra u regionu. Živela Srbija! – napisao je predsednik na svom Instagram profilu.

srbija danas

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

3 + five =