PREDSEDNIK VUČIĆ RAZGOVARAO SA KAREN DONFRID Napredak regiona počiva na očuvanju mira i stabilnosti

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je telefonom sa pomoćnicom američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju Кaren Donfrid.

U otvorenom i sadržajnom razgovoru, predsednik Vučić i zvaničnica Stejt Departmenta Donfrid su se saglasili da je u zajedničkom interesu da se bilateralna saradnja intenzivira u svim oblastima.

Pratite nas i na Viberu, najnovije vesti ŽIVELA SRBIJA.

Dvoje sagovornika su razgovarali o rešavanju pitanja Кosova i Metohije, kojom prilikom je predsednik Vučić izložio poznate i principijelne stavove naše zemlje.

Govoreći o situaciji u regionu, zaključeno je da napredak regiona počiva na očuvanju mira i stabilnosti, te da je to prioritet delovanja na Zapadnom Balkanu.

Pomoćnica državnog sekretara SAD Donfrid je oštro zamerila potpisivanje Plana konsultacija između Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije i Ministarstva inostranih poslova Ruske Federacije.

Ovom prilikom predsednik Vučić je istakao da Srbija poštuje teritorijalni integritet svih zemalja članica Ujedinjenih nacija, uključujući i Ukrajinu, dok taj princip nije poštovan, niti se poštuje, kada je reč o teritorijalnom integritetu Republike Srbije.

alo

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

7 + 4 =