PREMIJERKA BRNABIĆ: Vlada Srbije i predsednik Vučić nastupaju kao jedan tim

Kako je istakla premijerka, dijalog je potpuno transparentan, a VLada će uvek biti uz predsednika Vučića koji vodi hrabru inicjativu, pre svega odgovornu, jer je pokazao hrabrost da ne ostavljamo zamrznut konflikt generacijama iza nas.

printscreen
printscreen

Premijerka Ana Brnabić je izjavila danas u Sofiji da je dijalog Beograda i Prištine potpuno transparentan i da je Vlada Srbije jedan tim sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem kome će “čuvati leđa” u tom dijalogu.

Brnabić je, na komentar i pitanje novinara da je kosovska vlada prosledila izveštaj o dijalogu sa Beogradom kosovskoj skupštini i da li Vlada Srbije planira da sastavi takav izveštaj, rekla da nije videla potrebu da pravi bilo kakav izveštaj.

Brnabić je rekla da će škupstina u potpunosti biti uključena i informisana o svim važnim događajima i odlukama koje treba da se donesu.

– Naš dijalog je u potpunosti transparentan, nisam videla bilo kakvu potrebu da pravim poseban izveštaj. Ja sam rekla, mi smo jedan tim sa predsednikom Republike i ja sam stalno razgovaram sa njim o našem dijalogu. Mi ćemo njemu čuvati leđa u ovom dijalogu, bićemo uvek uz njega, jer vodi hrabru inicjativu, pre svega odgovornu, jer je pokazao hrabrost da ne ostavljamo zamrznut konflikt generacijama iza nas – rekla je Brnabić.

Da li ćemo uspeti u tome, kako kaže, zavisi od mnogo faktora, ali je važno da imamo političko vođstvo koje želi da rešava probleme. Na pitanje o odnosima sa Bugarskom, Brnabić je rekla su oni jako dobri i da dve zemlje imaju veliki broj zajedničkih projekata.

– I predsednik Srbije i ja imamo odličan odnos s premijerom Bugarske Bojkom Borisovim. Mi smo imali pre samo nekoliko nedelja i posetu predsednika Rumena Radeva Srbiji, tako da smo stvarno zadovoljni – rekla je Brnabić.

Rekla je da imamo mnogo zajedničkih projekata i da je u svom obraćanju danas tokom samita rekla da su projekti koje imamo u okviru inicjative 16+1 projekti koji nisu vazni samo za Srbiju, pošto spajaju region.

– U tom smislu sa Bugarskom imamo i završetak istočnog kraka Koridora 10 ka Bugarskoj, imamo železničku infrastrukturu i prugu Niš Dimitrovgrad, imamo gasnu interkonekciju Niš – Dimitrovgrad, imamo puno zajedničkih projekata i dobru saradnju – kaže premijerka.

Izvor: Tanjug, Pink.rs

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

1 × three =