Preminuo sin glumca Tima Rota u 25. godini

Muzičar i sin glumca Tima Rota, Majkl Kormak Rot preminuo je u 25. godini života, prenosi Gardijan.

Gitaristi i kompozitoru je u novembru 2021. dijagnostikovan rak germinativnih ćelija trećeg stadijuma. Umro je 16. oktobra 2022. godine.

“Bio je divlja i električna lopta energije i njegov duh je bio ispunjen svetlošću i dobrotom”, navodi se u saopštenju njegove porodice.

“Koliko god bio divlji, Kormak je takođe bio oličenje ljubaznosti. Nežna duša koja je donela toliko sreće i nade onima oko sebe. Tuga dolazi u talasima, kao i suze i smeh, kada pomislimo na tog prelepog dečaka preko 25 godina i 10 meseci koliko smo ga poznavali. Neumitno i radosno i divlje i divno dete. Tek nedavno čovek. Mi ga volimo. Nosćemo ga sa sobom gde god da krenemo.”

Rot je objavio dijagnozu na Instagramu. On je detaljno naveo da mu je rak poznat kao horiokarcinom oduzeo polovinu sluha, 60 funti težine i samopouzdanje.

“Život je kratak”, napisao je. “To je haos. I nikad ne znaš kada ćeš to biti ti. Budite dobro i idite kod doktora. Je**š rak.”

U svom poslednjem postu, videu koji je podeljen u avgustu, zahvalio je svojim pratiocima na podršci. “Ne možete uvek da birate svoju sudbinu”, rekao je. “Ne možete uvek da birate svoju budućnost.”

Objavio je album “Pithon” 2018. godine, a takođe je pomogao u muzici za film Mišela Franka iz 2020. “New Order”. Takođe je objavljivao muziku na Soundcloud-u.

Njegova porodica ga je nazvala “izuzetno nadarenim i izvanrednim muzičarem čija strast i ljubav prema stvaranju muzike seže još od vremena kada je njegova gitara bila veća od njega”. Dodali su: “Kormakovim rečima: ’Pobrini se da radiš stvari koje voliš’.”

Iza njega su ostali roditelji Tim Rot i Niki Batler i brat Hanter Rot.

b92

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

nineteen − 12 =