Prete Putinu: “Očekujte masakr, veoma brzo” 

Teroristička organizacija Islamska država (ISIS) zapretila je da će “masakrirati” ruskog predsednika Vladimira Putina, kao i da je mučenje terorista napada u Moskvi “povećalo njihovu žeđ za krvlju”, javlja Daily Mail.

Četiri ruska državljana, identifikovana kao Dalerdžon Mirzojev (32), Saidakrami Rahabalizoda (30), Šamsidin Fariduni (25) i Muhamadsobir Faizov (19), bili su izloženi surovim uslovima pritvora i pojavili su se u ruskom sudu u nedelju sa teškim povredama, navodi britanski portal.

Na jednom snimku vidi se Rahabalizoda kako plače i vrišti na zemlji dok ga ruski vojnici udaraju kundacima svojih oružja, dok je drugi video pokazao jednog oficira kako mu odseca desno uvo i prisiljava ga da ga pojede.

Kasnije se pojavio na sudu sa otečenim licem i velikim zavojem preko desnog uveta.

ISIS, koji je dva puta preuzeo odgovornost za napad, danas se ponovo oglasio, pozivajući Putina da “zaustavi mučenje islamskih zatvorenika” i upozorio da slike i video zapisi mučenja samo povećavaju “žeđ za krvlju kod hiljada njihove braće”.

Novi snimak pokazuje ruske vojnike kako love još jednog osumnjičenog za terorizam, koji je pokušavao da se sakrije od njih penjući se na drvo. Nakon što su ga bacili na zemlju, vojnici su više puta udarali njegovom glavu o zemlju dok su ga ispitivali.

U međuvremenu, zamenik predsednika Saveta bezbjednosti Rusije Dmitrij Medvedev pozvao je bezbednosne snage da “ubiju” sve koji su učestvovali u izvođenju terorističkog napada.

ISIS je tim povodom saopštio: “Svim divljim Rusima! Prestanite mučiti zatvorenike Islamske države. Pazite! Nemojte misliti da nemamo priliku da vam se osvetimo za našu uhvaćenu braću”.”

“U napadu u petak dokazali smo vam da, ako Bog da, mudžahedini Islamske države mogu vas kazniti za bilo koji od vaših užasa.”

“Mučenje uhvaćenih mudžahedina i objavljivanje video zapisa o tome povećava žeđ za vašom krvlju kod hiljada njihove braće.”

“Ovoga puta, udarićemo vas tako jako po glavi da će vas buduće generacije, ako Bog da, pamtiti, a ovaj prošli bol i rane će biti zaboravljeno.”

“Da! Stižu vam vrlo teški, smrtonosni, krvavi, još gori i razorniji udari. Iščekujte! Očekujte masakr, ako Bog da. Veoma brzo, ako Bog da”, navodi se u saopštenju ISIS-a.

b92

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

fourteen − 12 =