RADOJČIĆ: Saradnja Beograda i Pekinga na zavidnom nivou

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić ugostio je danas u Starom dvoru ambasadora Narodne Republike Kine Lija Mančanga. Gradonačelnik Radojičić je tom prilikom istakao da ambasadora Lija vidi kao velikog prijatelja Srbije i da smatra da naš narod može mnogo da nauči od kineskog naroda, njegove kulture i tradicije.

printscreen
printscreen

Ambasador Li je dodao da je saradnja sa Srbijom i Beogradom već na zavidnom nivou, ali da uvek može da se produbi i poveća.

 Po njegovom mišljenju, sektor koji ima najveći potencijal za dalju saradnju je zdravstvo – domovi za stare, dečiji klinike i bolnice, saopštio je Beoinfo. Tom prilikom složili su se da je budućnost društva u porodici i da je neophodna briga o starima, kao i da je to sistem vrednosti koji mora da se neguje.

 Ambasador je podestio da je gradonačelnik poznat kao vrhunski lekar i izrazio uverenje da će jednako uspešno obavljati i posao prvog čoveka Beograda. Na kraju sastanka bilo je govora i o manifestaciji “Dani Beograda” u Pekingu, koja će se održati u novembru ove godine.

Ambasador Mančang je uveren da je Srbija najveći kineski prijatelj u Evropi, inicirajući da se “Dani Beograda” posle Pekinga presele u Tijanđin. Obojica su se složili da je ovaj događaj veoma važan za turizam, međunarodnu saradnju i produbljivanje bliskih odnosa između naših zemalja, naroda i gradova.

Izvor: Tanjug, Pink.rs

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

five × one =