RASPISAN KONKURS ZA POSAO KOMUNALNIH MILICAJACA!

Gradska Uprava raspisala je javni poziv za posao kimunalnih policajaca poznatih kao „beli“.

Do kraja ove godine, na 101 lokaciji u Beogradu trebalo bi da budu postavljeni štabovi u kojima će biti „beli“, odnosno pripadnici Službe javnog reda i komunalne milicije. Kako bi u svakom prestoničkom naselju bio dovoljan broj „belih“, Gradska Uprava raspisala je javni poziv za izbor 217 kandidata za zaključenje ugovora o stručnom osposobljavanju za obavljanje poslova komunalnog milicionara.

Prijava počinje danas i traje 15 dana, a oni koji budu izabrani ići će na obuku o trošku Grada. Kada uspešno završe obuku, kandidati polažu ispit za obavljanje poslova i primenu ovlašćenja komunalnog milicionara, posle čega dobija sertifikat. Sa tim dokumentom mogu da se prijave na javni konkurs za popunjavanje izvršilačkog radnog mesta.

Do kraja ove godine, na 101 lokaciji u Beogradu trebalo bi da budu postavljeni štabovi u kojima će biti „beli“, odnosno pripadnici Službe javnog reda i komunalne milicije. Kako bi u svakom prestoničkom naselju bio dovoljan broj „belih“, Gradska Uprava raspisala je javni poziv za izbor 217 kandidata za zaključenje ugovora o stručnom osposobljavanju za obavljanje poslova komunalnog milicionara. Kako je nedavno rekao prvi čovek prestonice Aleksandar Šapić, Gradu će u naredne dve godine biti potrebno više stotina ljudi za ovaj posao kako bi služba zaživela. U ovom momentu, „belih“ ima oko 400, a neophodno je da ih bude barem hiljadu.
Mada su „beli“ sada prisutniji na ulicama i u patrolama, kako bi u svakom momentu bili na raspolaganju sugrađanima, imaće svoje štabove u svakom gradskom naselju. Tu će biti dežurni, a građani će u tim punktovima i neposredno na ulici, moći da upućuju svoje prijave i traže pomoć i usmeravanje za brže rešavanje komunalnih problema.

Beli“ će primedbe prosleđivati osnovnoj unutrašnjoj jedinici koja je nadležna za komunikaciju sa građanima, odakle su dužni da u roku od 72 sata obaveste ljude koji su prijavili neprijatnu situaciju. „Svaki deo našeg grada imaće svoju stanicu javnog reda gde će boraviti naši komunalni milicajci ili „beogradski lični beli“, koji će uneti dodatnu bezbednost i sigurnost na prestoničke ulice, kao i javni red koji je svima neophodan“, rekao je Šapić.

mondo

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

4 × four =