Rat – dan 250: Likvidirani vojnici; “Uništeno”; Rusi napali; Sirene širom Ukrajine; Eksplozije

U toku je 250. dan specijalne vojne operacije koju Rusija izvodi u Ukrajini.

Širom Ukrajine jutros su se oglasile su se sirene o vazdušnim udarima.

Na mapi koju dele ukrajinske oružane snage prikazani su veliki delovi ukrajinske teritorije pod uzbunom, uključujući regione Kijev, Harkov, Sumi, Zaporožje i Odesa.

Izveštač Gardijana Luk Harding takođe je potvrdio da su se sirene za vazdušni napad oglasile u prestonici nešto posle 6 sati ujutro.

Šolc Zelenskom: Berlin će nastaviti da pruža podršku Kijevu

31. OKT 23:27

Zvaničnik SAD: Pokrenute inspekcije oružja u Ukrajini

SAD su ponovo pokrenule inspekcije u Ukrajini kako bi propratile šta se dešava sa oružjem, vrednim više milijardi dolara koje je isporučeno Kijevu, izjavio je danas visoki američki zvaničnik.

On je rekao da se ukrajinska vlada obavezala da će čuvati i voditi računa o oružju i da nema verodostojnih dokaza da je ono preusmereno na neku drugu stranu, preneo je Rojters.

Zvaničnik, koji nije želeo da bude imenovan, kazao je da su SAD nedavno ponovo pokrenule inspekcije na licu mesta kako bi proverile zalihe oružja u Ukrajini kad god i gde god bezbednosni uslovi to dozvoljavaju.

Inspekcije na licu mesta su rutinski deo sporazuma koje zemlje potpisuju sa SAD kada im one obezbeđuju određeno oružje, podseća Rojters.

b92

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

thirteen + 20 =