Razvija se novi centar srpske privrede

Devet kilometara od opštine Čajetina otvorena je Poslovna zona Braneško polje, koja se prostire na 200 hektara opštinskog, privatnog i državnog zemljišta.

Do sada je uređeno 30 hektara prostora poslovne zone, a njena prednost je što se nalazi u neposrednoj blizini važnih saobraćajnica, kao što su pruga Beograd–Bar, aerodrom Ponikve, raskrsnica magistralnih putnih pravaca Subotica–Podgorica i deonice Sušica–Višegrad, u okviru međunarodnog puta E 761, a blizu je i granični prelaz sa BiH.

“Poslovna zona ‘Braneško polje’ ima potpuno izgrađenu infrastrukturu, parcele i objekte pogodne za proizvodne, prerađivačke i slične pogone, a kapaciteti električne energije u potpunosti zadovoljajaju potrebe zone. Trenutno u zoni posluje 30 preduzeća sa velikim brojem radnika iz oblasti drvoprerade, mašinske i tekstilne industrije, proizvodnje proizvoda od plastike, građevinskih materijala”, rekao je predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović.

Turci “merkaju” Užice

On je dodao da je velika čast i zadovoljstvo biti na čelu jedne male opštine, u kojoj uspešno posluje 30 kompanija sa oko 400 zaposlenih, sa perspektivom za još veći broj kompanija i novih radnih mesta.

“Opština Čajetina je spremna za sve savremene tokove, tako i one u oblasti zaštite životne sredine. Uskoro ćemo započeti gradnju novog pogona za preradu otpadnih voda koji će prikupljati vodu sa teritorije Šljivovice. U ovoj godini ćemo izgraditi i najavljeni vodovod od Sušičkog vrela do Žigarskog visa, a nadam se da ćemo nastaviti i do Zlatibora”, istakao je Stamatović.

“Tehnološki park je projekat budućnosti, svaka čast” FOTO

Opština Čajetina će pristupiti izradi detaljnog urbanističkog plana nephodnog za dalji razvoj ove zone, koji će definisati nove investicione lokacije i elemente prateće infrastrukture kako bi se stvorili uslovi za dalji privredni razvoj opštine. Na ovaj način Čajetina želi da privuče domaće i strane investitore, što će dovesti do otvaranja novih radnih mesta i poboljšanja životnog standarda građana, ali i razvoja cele lokalne zajednice.

Izvor: B92

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

5 + eleven =