Revitalizovana pijaca „Stari Merkator” dobila parking prostor

Predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić, predsednik opštine Novi Beograd, Bojan Bovan, v.d. direktora JKP “Beogradske pijace” Bojan Bajagić i predsednik Udruženja pijačnih prodavaca “Opstanak” Srađan Praštalo obišli su danas potpuno revitalizovanu pijacu „Stari Merkator” u okviru koje je izgrađen parking prostor.
Svim posetiocima pijace na raspolaganju je 50 parking mesta od kojih je 3 namenjeno osobama sa invaliditetom. Parking na koji se ulazi iz ulice Palmira Toljatija radi celodnevno, od 00 do 24 časa.
Veoma sam iznenađen i ujedno srećan kako ovo sve sada izgleda. Zadržan je stari duh za koji stanovnici Novog Beograda jako dobro znaju koliko je važan. Sve je urađeno po svetskim standardima, ulaz, mlečni deo, tezge, sve izgleda kao u najmodernijim i najuređenijim evropskim gradovima. Na sve to, važan je i ovaj parking koji će olakšati kupovinu posetiocima pijace – rekao je Predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić.
Pijaca “Stari Merkator”, jedan od važnih snabdevača stanovnika najveće beogradske opštine, nedavno je kompletno sređena , spolja i iznutra, a poseduje i poseban cvetni plato.
JKP “Beogradske pijace” uredilo je i šetačku promenadu duž Tržnog centra “Stari Merkator”, postavljanjem novih i modernih bokseva za prodaju robe široke potrošnje i video nadzora. Na taj način je jedan od najvećih centara Novog Beograda dobio je nov i moderan izgled.
Govoreći o izgradnji i rekonstrukciji beogradskih pijaca, on je podsetio da je i pijaca u Borči potpuno revitalizovana.
– Pijace su sastavno mesto naše kulture i one su sada u potpunom novom ruhu, po novim standardima. Obećavam da ćemo nastaviti da uređujemo mesta koja su posećena i važna poput pijaca. Ljudi i pored velikih tržnih centara vole da odu na pijacu i ne smemo da dozvolimo da nam se one ugase. Želimo svim beogradskim pijacama da damo novi sjaj, a da istovremeno zadržimo njihovu tradicionalnu ulogu u društvu – zaključio je predsednik Privremenog organa.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

1 × 5 =