Rusi podigli avione: Počelo je

Vazdušno-kosmičke snage Rusije počele su vazdušne patrole duž linije razgraničenja između Sirije i Izraela na Golanskoj visoravni.

Ovo je danas saopšteno iz ruskog Centra za pomirenje suprotstavljenih strana u Siriji.

“U cilju praćenja situacije, jedinice vojne avijacije Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije organizovale su vazdušne patrole duž linije razgraničenja koja razdvaja oružane snage Izraela i Sirijske Arapske Republike”, rekao je zamenik načelnika Centra Vadim Kulit, prenosi TASS.

Komentarišući situaciju u Siriji, ruski zvaničnik je rekao da su registrovana tri napada militantnih grupa na sirijske provladine snage – jedan u Alepu i dva u Idlibu.

Ranije danas, šefovi diplomatije Rusije i Sirije, Sergej Lavrov i Fejsal Mikdad, sastali su se u Moskvi i razgovarali o situaciji u Siriji, obnovi zemlje i promovisanju sveobuhvatnog rešenja, uz striktno poštovanje njenog suvereniteta, jedinstva i teritorijalnog integriteta, saopštili su iz ruskog ministarstva spoljnih poslova.

“Prilikom razmatranja daljeg jačanja rusko-sirijskog višestrukog partnerstva dogovoreni su praktični koraci u interesu povećanja obostrano korisne trgovinsko-ekonomske i humanitarne saradnje”, navodi se u saopštenju.

b92

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

eighteen − 11 =