Rusija napadnuta; Proglašeno vanredno stanje 

Ukrajina dronovima napala ruski region i grad Voronjež. Proglašeno vanredno stanje.

Guverner Aleksander Gusev je na svom Telegram kanalu naveo da je u tom napadu povređena devojčica kojoj je pružena medicinska pomoć, kao i da je više od 30 stanova u zgradama u gradu Voronježu oštećeno. “Prema preliminarnim podacima, ošteceno je 35 stanova u tri desetospratnice u ulici Tepličnaja”, napisao je Gusev na Telegramu.

Prema rečima gradonačelnika Voronježa Vadima Kstenina, usled napada došlo je i do požara na balkonu jedne zgrade, polomljeni su prozori na nekoliko stambenih objekata.

Nakon napada dronom u toj oblasti je proglašeno vanredno stanje.

U međuvremenu se oglasilo rusko Ministarstvo odbrane, odakle je saopšteno da su ruski sistemi PVO uništili tri ukrajinska drona iznad jugozapadnog regiona Voronjež koji se graniči s Ukrajinom. 

Meštani su izvestili da su čuli niz glasnih zvukova i videli više bljesaka na nebu iznad središta grada, kao i u dve gradske četvrti.

BBC na ruskom je objavio da je odeknulo “oko 10 eksplozija”. Oko 4 sata po lokalnom vremenu stanovnici Voronježa prijavili su nove eksplozije. 

Zasad nema komentara iz Ukrajine. Kijev je poslednjih meseci intenzivirao svoje vazdušne napade na rusku vojnu infrastrukturu kako bi potkopao ratne napore Moskve. 

Rusija ima vazdiušnu bazu u blizini grada Voronježa, gde su bazirani bombarderi Suhoj Su-34, prema ruskim medijima.

b92

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

five × 4 =