ŠAMPIONIMA BEZGOTOVINSKIH TRANSAKCIJA URUČENE NAGRADE

Na pijaci “Palilula” danas su uručene novčane nagrade zakupcima tezgi koji su tokom oktobra meseca imali najviše bezgotovinskih transakcija, u okviru drugog kruga projekta „Digitalizacija beogradskih pijaca“. Prvu nagradu osvojio je zakupac sa pijace “Palilula”, sa ukupno 193 transakcije, drugo mesto pripalo je zakupcu sa pijace “Blok 44” sa realizovanih 178 transakcija, dok je treće mesto zauzeo zakupac sa pijace “Palilula” ostvarivši 151 transakciju. Četvrto i peto mesto pripalo je zakupcima sa pijace “Blok 44” i TC „Stari Merkator“ koji su ostvarili 23, odnosno 19 transakcija.
Drugi krug projekta „Digitalizacija beogradskih pijaca“ počeo je sredinom juna čime je mogućnost bezgotovinskog plaćanja uvedena na određenom broju prodajnih mesta i na pijacama “Stari Merkator”, “Zemun” i “Blok 44”.
Uvođenje bezgotovinskog plaćanja na beogradskim pijacama koje je počelo pre dve godine pokazalo se kao veoma dobar potez. „Kalenić“, „Palilula“ i „Đeram“ bile su prve u nizu beogradskih pijaca na kojima su postavljeni POS terminali za plaćanje karticama. Uvedenim novinama zadovoljni su i zakupci i potrošači, jer im je pijačna prodaja/kupovina dosta olakšana. Tada je prvi put u Srbiji kupcima omogućeno da voće, povrće i druge proizvode plate bezgotovinski.
Pijace u glavnom gradu su na ovaj način postale mesta koja potrošačima pored kvalitetne, sveže i raznovrsne ponude pružaju mogućnost izbora i u pogledu načina plaćanja.
Partneri Pilot projekta „Digitalizacija beogradskih pijaca“, Privredna komora Srbije, Mastercard, JKP „Beogradske pijace“, Payten, Chipcard i Banca Intesa, zadovoljni su realizacijom projekta, kao i reakcijama kupaca i zakupaca, zbog čega su se odlučili da nastave projekat.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

one × 5 =