Saopštenje za javnost

Na zahtev nelegalnog, nelegitimnog i lažnog gradonačelnika Severne Mitrovice koji je osvojio tri odsto glasova, grupa policajaca i opštinskih inspektora ušla u zgradu u kojoj se nalaze prostorije Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Službe Direkcije Fonda PIO u Prištini sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici, kao i Kosovsko-mitrovačkog upravnog okruga u naselju Bošnjačka mahala u Kosovskoj Mitrovici, i tom prilikom su postavili pitanje na osnovu kog dokumenta se ove institucije nalaze u toj zgradi, jer je po njihovom ona u vlasništvu opštine. Zaposlenima su rekli da imaju naredbu da “oslobode” taj i sve druge objekte koji su u vlasništvu opštine, te da će ponovo doći u ponedeljak.

Nasilni ulazak terorističkih kosovskih policijskih službi u prostorije Fonda koje se nalaze u Kosovskoj Mitrovici predstavlja kršenje jednog od osnovnih ljudskih prava, a to je pravo na rad i ujedno je pokušaj da se sve srpske institucije stave pod zastavu neustavne države Kosovo.

Brutalnim upadom pripadnika takozvane kosovske policije u prostorije Fonda, zaposleni u službi sprečeni su u obavljanju svojih svakodnevnih aktivnosti koje im po Zakonu o bezbednosti na radu pripadaju.

Sprečavajući nas da radimo i opslužujemo skoro 28.000 korisnika koji se trenutno nalaze na KiM i koji tamo opstaju zahvaljujući podršci države Srbije, ulivajući nam strah bez obrazloženja nasilnim otimanjem naših prostorija, opreme i ugrožavanjem života zaposlenih, direktno krše sve norme međunarodnog javnog prava.

O ovoj, ali i o ostalim akcijama uperenim protiv srpskog naroda, obavešteni su glavni pregovarač Evropske unije Miroslav Lajčak i drugi međunarodni predstavnici, ali za sada nažalost nema reakcije.

Pozivamo međunarodnu zajednicu da najhitnije spreči eskalaciju sukoba srpskog naroda i kosovske policije.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

thirteen − five =