Selo u Švajcarskoj nudi 58.000 evra onome ko se doseli: Ovo su uslovi

Švajcarsko selo Albinen u kantonu Vale nudi više od 50.000 evra porodicama koje su spremne da se presele na 1.300 metara nadmorske visine gde će ih dočekati netaknuta priroda.

Naime, ovo živopisno selo koje se nalazi na planinskoj padini poslednjih godina se suočava sa problemom depopulacije zbog nedostatka posla, a kako ima svega oko 200 stanovnika, švajcarska vlada je odlučila da plati ljudima da se presele.

Vlada nudi 25.000 evra za odraslu osobu, 50.000 evra za dvočlanu porodicu i dodatnih 10.000 evra po detetu. Međutim, postoji nekoliko uslova koje morate ispuniti.

10 godina na selu

Naime, svi oni koji žele da dođu i žive ovde od svog rada moraju da imaju manje od 45 godina. Pored toga, moraju da ostanu da žive u selu najmanje 10 godina. 

Dobijenu finansijsku podršku morate uložiti u kupovinu nekretnine minimalne vrednosti od 200.000 evra i ona mora postati vaš stalni dom, a ne drugo prebivalište. Ako prekršite uslove, moraćete da vratite novac državi. 

Pored toga, da biste se prijavili, morate biti švajcarski državljanin ili imati stalnu boravišnu dozvolu (dozvola C). Za one koji dolaze iz zemlje koja je članica Evropske unije, dozvola se može dobiti za pet godina.

b92

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

18 − eleven =