Ukoliko se nakon lude noći probudite mamurni, itekako morate da pripaziti šta ćete konzumirati. Neka hrana, ali i napici mogu pogoršati mamurluk. Srećom, postoje i kombinacije pomoću kojih će se vaše telo brže i bolje oporaviti.

Istraživanje objavljeno u časopisu “Journal of Proteome Research” dalo je ukusno rešenje za mučnine uzrokovane alkoholom: pohovani hleb uz dodatak muškatnog oraščića pomoći će vašoj jetri da se lakše izbori s toksinima.
Naučnici su došli do zaključka da muškatni oraščić može da pomogne da ne dođe do oštećenja jetre zahvaljujući sposobnosti obnavljanja zdrave količine raznih lipida u telu.
Stoga, iako se možda ne nalazi na vašem uobičajenom jelovniku, uvrstite u svoju prehranu pohovani hleb koji se brzo i jednostavno priprema.
Umutite jaje, mleko, so i muškatni oraščić pa u smesu uronite krišku hleba. Prepržite hleb sa svake strane oko tri minuta, a pre serviranja ga možete preliti javorovim sirupom koji sadrži 54 antioksidansa, od čega je pet jedinstvenih.