“Siner preko Runea trebalo da eliminiše Đokovića, kanibala žednog krvi” Skandalozan potez čuvenih Italijana posle finala u Torinu: Srpski Supermen

Najpoznatiji italijanski list “Gazeta delo sport” je ponovo podigao prašinu pričom gde su tema bili Novak Đoković i Janik Siner. Prva takva situacija je bila pošto je Siner porazio Đokovića u grupi Završnog mastera i to predstavili predajom krune, a sada i posle pobede Srbina kog su nazvali “kanibala žednog osvete”.

Novak Đoković je porazio Janika Sinerarezultatom 6:3, 6:3 u Torinu u finalu Završnog mastersa, sedmi put osvojio trofej koji je kruna čitave sezone i dokazao da gotovo ne postoji čovek koji može da ga pobedi dvaput u kratkom razmaku. Mladi Italijan je pobedio Srbina u grupnoj fazi mastersa, ali je Đoković slavio kada je bitnije i podigao trofej

Upravo je to bio povod za analizu finala “Gazete”, čuveni list je najpre ocenio kako je celu situaciju Siner mogao da izbegne da nije porazio Holgera Runea u trećem kolu Zelene grupe. To bi eliminisalo Novaka Đokovića sa turnira, pobedom Italijana je Novak prošao i porazio ga u finalu pošto je prethodno u polufinalu nadigrao i Karlosa Alkarasa.

– Da je Janik Siner bio neko ko voli lake stvari, iskoristio bi bolove u leđima protiv Runea da ispeče hrskavi i mirisni biskvit, sposoban da eliminiše Novaka Đokovića sa turnira. I umesto toga, šampioni žele da pobede u svakom meču. Siner se borio sa Dancem, pobedio i vratio u igru kanibala žednog osvete. Siner izlazi na teren za poslednji meč Završnog mastersa i pokušava da da maksimum protiv srpskog Supermena, šampiona 24 grend slema, najboljeg igrača na svetu već 400 nedelja. Nažalost, to nije dovoljno, završava se rezultatom 6:3, 6:3, a san da postane šampion Završnog mastersa sa 22 godine sukobljava se sa nemilosrdnom čvrstinom Đokovićao. Ako se Novak pita, srećni kraj je skoro uvek nemoguć za one sa druge strane mreže. Ako sumnjate, pozovite Alkarasa koji je bio podvrgnut istom tretmanu u polufinalu. Pomalo kao da kažete: Ok momci, dokle god sam u tenisu, radite kako ja kažem, piše u uvodnom delu teksta Gazete.

U većem delu teksta je jedan od autora čuvenog italijanskog lista hvalio Novaka Đokovića, mada i preterivao u momentima opisivanja dominacije srpskog asa.

Gazeta zbog Sinera prerano skinula krunu Novaku

Pobeda Sinera nad Đokovićem u grupi je imala očekivano jak odjek u italijanskoj javnosti, ali i ne samo javnosti, pošto je publika na momente atmosferu činila da deluje fudbalskom. Očekivano, bila je uz domaćeg igrača, ali ono što nije očekivano jesu zvižduci upućeni najboljem teniseru na svetu. Donekle, nije očekivan bio ni potez čuvenog italijanskog lista. Gazeta delo Sport je spremno dočekala ishod meča Đokovića i Sinera, pa je neposredno po okončanju na društvenim mrežama milanskog lista osvanula ilustracija na kojoj se vidi kako Srbin ustaje sa trona i predaje krunu Italijanu.

Nije do kraja bila jasna simbolika jer je dvadesetdvogodišnjak u ovom momentu, predaleko od bilo kog trona koji drži Novak, a ima ih… Niti je pobedom u Zelenoj grupi bilo završeno Đokovićevo učešće na turniru na kom je ipak odbranio titulu. Verovatno su ljudi zaduženi za društvene mreže lista sa tradicijom od preko stotinu godina mislili na dolazak “nove generacije” u koju spada i Siner, premda je Đoković iako uveliko gazi četvrtu deceniju dokazao ove godine da to ništa ne znači i da i dalje može da igra najbolji tenis na planeti.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

nine − two =