Siniša Mali: Ovo je samo vrh ledenog brega, Đilas ima račune u 15 zemalja

Ministar finansija Siniša Mali kaže da su dokazi o računima na Mauricijusu i u Švajcarskoj u vlasništvu Dragana Đilasa samo “vrh ledenog brega”.

printscreen
printscreen

Mali je kazao da je malo reći da je bio šokiran dokazima o računima.

“Ono što je meni važno da napomenem, ovo je samo vrh ledenog brega. Prema informacijama koje imamo, Dragan Đilas ima desetine računa po celom svetu u preko 15 zemalja. To je ogromna hobotnica, ogromna jedna struktura. Nije to više ni pitanje ovih 6,4 miliona koja su nađena na tri računa, nego desetina miliona evra koji su pohranjeni po raznim računima. I tek ćemo da vidimo kad nadležni organi, a biće o-ho-ho posla za njih, da utvrde i gde je novac, odakle je novac i da li je porez plaćen”, rekao je on.

Na pitanje da prokomentariše što će Dragan Đilas podneti prijavu zbog iznošenja informacija o računima, Mali kaže:

“A šta drugo da kaže, nego da laže”, rekao je on i pokazao dokumenta koja su već objavljena u medijima.

Kako ocenjuje, Đilas ima mnogo veći problem, a to je što je u priču upleo i Dragana Šolaka.

“Panika je ogromna, vidite da ide po tajkunskim medijima, banka je ugašena, pa je otvorena neka druga banka. Majstore, je l’ ti imaš te pare ili nemaš?”, upitao je on.

Mali je rekao da postoje dva problema, jedan je kriminogeni, a drugi moralni.

“Ogromne pare su u pitanju, to su pare građana Srbije. To su pare ko je neko opljačkao dok je bio na vlasti. Nemate primer negde u svetu da je neko bio na vlasti, pa toliko para zaradio i izeneo iz zemlje. A imate i drugi, nemoralni problem, jer Đilas danima priča kako nema račun na Mauricijusu, evo sad se potvrdilo da laže”, napomenuo je Mali.

Na pitanje o istrazi zbog navodnih malverzacija na carini, Mali je istakao da je to bitna struktura za funkcionisanje zemlje.

“Svako ko je prekršio zakon treba da odgovara, ne bih komentarisao ništa više, jer je u toku istraga”, kazao je on.

b92

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

4 × 5 =